Četvrtak, 18 srpnja, 2024

I neuspostava Trećeg entiteta je ostvarivanje ratnog cilja. Samo jedne druge vojske…

Must Read

Kada je riječ o trećem entitetu, Izetbegović je u intervjuu za HRT kazao da bi njegova uspostava također bila ostvarenje ratnog cilja mirnodopskim sredstvima. Podsjetio je da polovica Hrvata u BiH živi izmiješana s Bošnjacima te da je nemoguće povlačiti bilo kakve nove granice.
Isto tako Izetbegović kada govori o politici Milorada Dodika optužuje ga da želi ostvariti ono što nije ostvareno u ratu.
Ispada da samo SDA i Armija BIH nisu imali ratne ciljeve. I da su oni besciljno lutali te tri četiri godine po BIH govoreći Srbima i Hrvatima, dajte prestanite s ratnim ciljevima, hajmo se bolan družiti.
Kada se već u demokratskom ozračju koristimo ratnim terminima kako bi izjavama dali veći značaj hajde da kažemo da je i borba protiv hrvatskih kolektivnih prava ostvarivanje nekakvih ratnih ciljeva.
Rahmetli Alija je nakon potpisa Daytona, kazao, naime,  da ratni ciljevi, sada kroz Dayton mogu biti omogućeni kroz pravne bitke.
Koje su to bitke i kako se vode dovoljno je pogledati od Daytona na ovamo.
Elem, netočno je i da polovica Hrvata u BIH živi izmješana s Bošnjacima. Bolje bi bilo da živi al na žalost ne živi. Odavno su “otišli” s tih tolerantnih područja. Neće ljudi da žive u toleranciji i miru i štaš.
Popis stanovništva je pokazao da je područje koje Bošnjaci drže od djelomičnog ostvarenja ratnog cilja, danas jeste etnički najhomogenije područje BIH. Odnosno da na tom području jeste najveći index etničke homogenizacije ako se usporede statistike od prije rata i danas.
Na području zločinačke HercegBosne danas živi najveći dio Hrvata u BIH. Manje od 10% Hrvata u BIH živi van tog zločinačkog područja. Na području patriotskog dijela BIH nedostaje 170.000 Hrvata koji se nisu uspjeli obraniti od antifašizma.Samo Hrvati koji su ostali getoizirani u fašističkom dijelu HercegBosne i koji su trpjeli torturu HVO-a nekako su ostali u značajnijem broju.
Na antifašističkom podrčuju Armije BIH koja nije imala ratne ciljeve nedostaje i nešto veći dio Srba. Koji su kako znamo, sami otišli. Kao i Hrvati. Jer Armija BIH nije htjela raditi zločine.
Na ovom grafikonu prikazujemo broj protjeranih, raseljenih, pobijenih, i “naknadno svojevoljno otišlih” pripadnika drugih nacija na teritorijima pod kontrolom dvije zločinačke vojske (VRS i HVO) i dobre vojske (ABIH). Kao što vidite, ratni ciljevi postojali su pod raznim intezitetima na sve tri strane.
 
Iako su vođe HVO-a i VRS-a stalno nagovarale generale Armije BIH dajte uradite koji zločin miša mu, ne možemo samo mi raditi zločine oni su to rezolutno odbijali. Recimo odred el Mudžahih. koji glasi za najopasniji dio Armije BIH cijelo vrijeme rata samo je igrao nogometa. Doduše nije bilo nogometnih lopti, pa su koristili glave Srba koji su ih sami sebi rezali, al što ćeš, parola je snađi se.
Sportsko rekreativna udruga građana Armija BIH danas je tako ponos svih nas. Jednako kao što je HVO i VRS sramota svih nas. Dosta pisanja idemo se sad malo sramiti…
*Napomena: Dobro bi bilo, da g. Izetbegović, u cilju jačanja BIH smanji ratnu retoriku, i pomogne naporima u stvaranju moderne i jake – Nove BIH. Jer s ovakvom retorikom plašenja vlastitog naroda nećemo daleko dogurati u pronalaženju kompromisnog rješenja.
Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -