Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

GUSARI SVIH ZEMALJA….. Neumska HERA predstavlja Treći na maratonu lađa

Must Read

Još jedan sasvim običan i prosječan neumski dan, dolaskom ljepšeg vremena, baš kao i priroda u proljeće, i ljudi u Neumu su počeli užurbano raditi na pripremi još jedne, nadamo se, dobre turističke sezone. Jedina bh. općina koja izlazi na more, općina Neum, svake sezone bilježi lagan porast u turizmu. Osim turizma, Općina bilježi pozitivne rezultate i na drugim projektima.

Kako krene sezona, tako i u Neumu krenu i kulturno – zabavne manifestacije, krene i Neumsko kulturno ljeto, koje je ujedno i veliki poticaj turističkoj ponudi našega grada. Svake godine radi se na nečem novom, tako se ove godine, možemo pohvaliti i novim projektom, Maratonom lađa, zapravo,  sudjelovanju na maratonu u dolini Neretve, već odavno dobro poznatom.

Baš zbog ovoga,  i konstantnih poziva, susjeda s Neretve,  u Neumu se počelo ozbiljnije razmišljati o maratonu, i sudjelovanju na njemu. A kad se već počelo razmišljati, sastao se i inicijalni odbor, koji bi trebao sve dogovoriti. Za realizaciju, potrebno je 18 dobro pripremljenih i uvježbanih momaka (12 momaka, plus izmjena od 6 momaka). Na održanom sastanku, svi nazočni su bili za održavanje ove hvale vrijedne ideje.

Uz ovaj projekt, ujedno bi se trebao raditi i još jedan, mini maraton Klek– Neum, koji je ujedno i od većeg značenja za sam Neum, i trebao bi se iskoristiti, marketinški, ali i u turističke svrhe. Ako se može voziti maraton na Neretvi, može i na moru, i Neum, skupa sa susjednom općinom, treba iskoristiti ovaj projekt, i ujedno uvrstiti ovaj događaj u ljetnu sezonu i ponudu, i time osnažiti i osvježtit Neumsko kulturno ljeto. Susjedna općina je zainteresirana za ovaj projekt, a i Dubrovačko – neretvanski župan, također podržava ovakvu vrstu suradnje.

Iako je i u ovome inicijalnom odboru bilo skeptika, i onih koji na sve misle u negativnom kontekstu, velika većina se složila, da ovakakv događaj treba Neumu, treba mladim ljudima, treba gostima, treba i zbog pozicioniranja Neuma, kao zanimljivog grada koji privlači mlade ljude. Uz sve to, kao i u svemu drugom, pitanje financija i financiranja bila je jedna od važnih tema. Nadamo se, da je ovom prilikom pokrenuto nešto, što će svakom godinom više i bolje pozicionirati naš grad kao nešto posebno na ovom dijelu Jadrana.

Prva godina, i prvo sudjelovanje treba nam biti poticaj da svaka godina bude što bolja, pa ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se priključe ovom važnom, zanimljivom i ponajprije novom projektu. Svi oni koji su zainteresirani za neka nova iskustva, druženja, upoznavanja, svi oni koji su želji avanture, neka se priključe i uključe u ovaj projekt, u ovu zanimljivu manifestaciju.

Imamo volju, želju, imamo i zainteresirane kojima je ovo odličan projekt. Kao što reče uvaženi gospodin iz odbora: “Bila bi sramota odustati“.

Organizacijski odbor poziva sve zainteresirane neumljane, koji žele sudjelovati u ovom projektu, da se odazovu na sutrašnje okupljanje, 10. svibnja, u motelu MORE u 20 sati. Ako netko sutra ne može doći, a svakako bi se želio uključiti i sudjelovati u ovom projektu, može kontaktirati gospodina Maria Lovrića na mobitel: 063/350-005!

Anđelko Maslać

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -