Published On: Sub, velj 12th, 2022

I EUROPA JE UPOZNATA S IZETBEGOVIĆEVIM LUDILOM: Ustavni sud zatražio je zaštitu uloge Doma naroda, on kao rješenje predlaže smanjenje njegove ovlasti

Ili zamislimo ovo. Ustavni sud donese odluku prema kojoj protjerani Srbi i Hrvati iz Sarajeva a koji žive van BIH imaju pravo kandidature bez otvaranja CIP iskaznica, Izetbegović predlaže da se iz ustava briši naziv Srbi i Hrvati.
Bi li vam takav Bakir Izetbegović djelovao kao potpuni luđak?
A sad počujte ovo. Ustavni sud BIH donio je odluku da se ima zaštititi ustavna uloga Doma naroda FBiH. Izetbegović predlaže da se Domu naroda smanje ovlasti i potpono izmjeni ustavna uloga.
Lik je kreten. I sramota Muslimanskog bratstva. Definitivno.
Agencijska vijest u nastavku:

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom s visokim predstavnikom Europske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednikom Europske komisije Josepom Borrellom.

Izetbegović i Borrell su razgovarali o aktualnoj krizi u Bosni i Hercegovini izazvanoj jednostranim protuustavnim aktivnostima vlasti entiteta RS i blokadom državnih institucija, te o provedbi reformi na putu ka članstvu u EU, priopćeno je iz SDA.

Visoki predstavnik Borrell je poručio da EU pomno prati zbivanja u Bosni i Hercegovini, te je ponovio bezrezervno opredjeljenje EU za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da usko surađuje s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom na rješavanju krize u Bosni i Hercegovini i izbjegavanju njene eskalacije.

Izetbegović je upoznao Borrella s aktualnim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je važnost pronalaska rješenja kojim bi se provele presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te omogućilo jačanje funkcionalnosti FBiH kroz, kako je naveo, uklanjanje mehanizama za blokade i reduciranje ovlasti Doma naroda FBiH.

Borrell se, kako je priopćeno iz SDA, zahvalio Izetbegoviću na konstruktivnom pristupu rješavanju problema s kojima se Bosna i Hercegovina i svi njeni građani trenutno suočavaju.

Također je iskazao očekivanje da će akteri pregovora o izmjenama Ustava i Izbornog zakona uspjeti pronaći kompromis koji će doprinijeti stabilizaciji situacije u Bosni i Hercegovini, te omogućiti dodjeljivanje kandidatskog statusa za članstvo u EU./HMS/

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Luđak i glupak,Srbin Živković, kao što je većina mošnja, ipak su oni naš kršćanski otpad😁

Mujguri 93.
Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Izborom Sejde Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva, muslimani se de fakto i de jure Hrvate na državnoj razini sveli na nivo nacionalne manjine, jer Hrvati u Predsjedništvu BiH nemaju mogućnost nacionalnog veta. Muslimanima je i to malo, pa se sada zalažu da Hrvati i u F BiH budu svedeni na nivo nacionalne manjine reduciranjem ovlasti DN PFBiH. Naime, reduciranje DN ide k tome da muslimani bez predstavnika Hrvata i hrvatskih stranaka mogu formirati vlast u F BiH, a čime bi Hrvati de fakto i de jure postali nacionalna manjina i gosti u vlastitoj kući. Samo kukavice i totalni idioti bi na ovakav ponižavajući status pristali. 

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Predsjedništvo BiH je potpuno nevažna funkcija…samo što je Čovki udarilo na sujetu…što je opet veoma pozitivno u čitavoj ovoj situaciji..😁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Trolaš. Ovdje je tema tvoj Bake.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Kako nevažno komšić određuje 33%ambasadora po svjetu koliko ljudi radi u tim ambasadama stotine mrzitelja hrvata a parazitiraju na hrvatskim mjestima u un je poslao svena alkalaja koji nije hrvat zalaže se protiv hrvata na hrvatskom mjestu po125 uposleni radi uz svakog presednika da više ne nabrajam nije nimalo nevažna da ne nabrajam dalje.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Naravno da ce se ovlasti tzv doma naroda smanjiti.
Ne moze par uzepeovaca blokirati sta pozeli.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Ti izgleda ništa drugo ne znaš nego skakati s jedne objave na drugu.Svaki ti komentar isti,ko da si malouman .
Fond riječi ti nikakav,uvijek isto ponavljaš.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Educiraj se!
Vi mislite da su Hrvati glupi kao Sejdini glasači?
Od 15 veta u DN 13 su povukli tvoji “ćuvari države”!
Samo dva Klub Hrvata!
Tko onda tu blokira?
Okećete pilu naopako kao Hitler kad je preobučenim “poljskim” vojnicima napao samog sebe da bi imao razlog objaviti rat Poljskoj!
Iskreno, smuči li se vama nekad na vaše laže i licemjerje?

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
3 mjeseci prije

To spada u domenu informacije a ne edukacije…😁

Anonim
Anonim
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Pa medjunarodna zajednica nam je i dala to pravo da blokiramo isilovce i drzimo pod uzdama

Legitimni uzepe politiĆar
Legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Ima li kakva posla za mene stisklo jarane pravo

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Ima. Na pelješkom. Guraj talase prema Italiji.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Ima. Prvo moraš postati Hrvat katolik,krstiti se, ispovijedit i pričestiti, onda zamoliti domovnicu, temeljem koje bi dobio putovnicu i otvorena bi ti Bil i EU i USA da tražiš posao.Primili bismo te i u Hrvatsku na posao adekvatan tvom obrazovanju i pazili da ne sklizneš i islamski fundamentalizam.