Published On: Uto, pro 24th, 2019

I dok se Srbi i Hrvati u BIH nastoje dodvoriti US ambasadi, Sarajevo njome, po narodski kazano već drugo desetljeće “omlaćuje”…

Što bi ostalo od Republike Srpske da su CIA istraživanja 2005-e objavila kako je 6 pripadnika VRS-a sudjelovalo u napadima na WTC a BH ambasador u NYC Vuk Vukašinović bio u dosluhu s pravoslavnim bratstvom u doba kad je teroristička skupina predvođena Rusima srušila WTC?

Što bi ostalo od hrvatskih ustavnih prava u BIH da su CIA-a istraživanja 2005-e objavia da je 6 pripadnika HVO-a sudjelovalo u napadima na WTC a BH ambasador u NYC Hrvoje Vukšić bio u dosluhu s Hrvatskim bratstvom u doba napada Hrvata na WTC?

Danas je 2019 godina. Njen kraj.

Stanje u BIH je ovakvo. Stranka koja je obučila napadače na WTC da ratuju. po Bosnama, godinama ranije, i koja je poslala Huseina Živalja tamo, a koji je bio u dosluhu s Muslimanskim bratstvom, u doba napada na WTC, na vlasti je u BIH.

SDA je preotela Hrvatima mjesto u Predsjedništvu. Radikali i Islamisti iz te partije tvrde da je poštivanje međunarodnog ugovora, kojeg je Alija potpisao “pristajanje na okove”. SDA ne poštuje danu riječ i stavljeni potpis vlastitog oca.

SDA pred očima Amerikanaca ruši kantonalnu vlast u Sarajevu i preotima kanton od strane koalicije koja ima podršku US ambasade.

Bakir se ne ispričava nikome.  Niti ga US ambasada za bili što proziva.

Sad zamislimo kako bi reagirala US ambasada da je Čović preoteo Komšića, ili Dodik, i da su u Kantonu Sarajevu napravili vlast rušeći “lijevu koaliciju”.

Pred kraj godine zapitajmo se, mi, koji stojimo van staklene sobe najdraže ambasade, kako je moguće da se mi njima pravdamo, i njima dodvoravamo, dok oni, koji su proizveli Huseina Živalja, koji su dali putovnicu Bin Ladenu, koji su dali putovnicu KSM-u, mozgu operacije napada na WTC pred US ambasadom stoje ponosito. Ambasada ih ni za što ne proziva i skoncetrirana je samo na ponašanje Srba i Hrvata.

Ista ambasada provodi brutalnu medijsku cenzuru već peti tjedan u BIH. Zagovara kršenje zakona, rušenje vladavine prava i šuti na činjenicu da im pred očima Erdoganova partija, kooptira miljlenika i stipendistu.

Zamislimo uostalom koje bi posljedicte trpio Čović da je u svom uredu držao portret fašiste Blaža Kraljevića, kao što je to činio Komšić, da je na ministarska i sva druga mjesta imenovao ljude mimo zakona. I da su na njegovim skupovima pristalice prijetile neistomišljenicima silovanjem i nabijanjem na kolac.

Što radi US ambasada u BIH? Zašto im Srbin i Hrvat u Predsjedništvu daju bianco agreman i tko je stvarni financijer US politike u BIH?

Naprosto se odgovor nameće sam po sebi. Taj financijer ne živi na zapadu. Jako je bogat i utjecajan. I s istoka je.

Nema šanse, da je Husein Živalj Hrvat, il Srbin da davno ne bi završio na Guantanamu.

Hrvatska i srpska politika u BIH trebaju se prestati dodvoravati US ambasadi u BIH. Zašto? Zato što to naprosto nema smisla. Sizifov je to posao. Ta kuća ušla je u drugo desetljeće provođenja želja najradikalnijih krugova, najgorih nacionaliata u Sarajevu.

Oni su , kako je to lijepo napisao Štulić, nekada davno, naprosto srasli.  Ukrivo ali srasli.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare