I DOK RH DIPLOMATI PO SVIJETU TULUMARE S KOMŠIĆEVIM: Srpski veleposlanik odbio Komšićev poziv na sastanak

Rušitelj Ustava BIH Željko Komšić, koji je dao prisegu da će taj Ustav čuvati,  u ponedjeljak je ujutro službeno pozvao Đorđevića na razgovor.

Srbijanski veleposlanik je na sastanak trebao doći u 11 sati, ali je, preko tajnice, obavijestio Kabinet Komšića da “ne želi doći”.

Srbijanski veleposlanik u BiH Aleksandar Đorđević odbio je u ponedjeljak ujutro doći  na razgovor u Predsjedništvo BiH.

Đorđevića je na razgovor pozvao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić, a tema “hitnog” sastanka je trebalo biti uhićenje Edina Vranja, bh. državljanina koji je u nedjelju uhićen u Priboju kojeg srbijansko pravosuđe sumnjiči za ratne zločine u Goraždu.

Komšić je u ponedjeljak ujutro službeno pozvao Đorđevića na razgovor. Srbijanski veleposlanik je na sastanak trebao doći u 11 sati, ali je, preko tajnice, obavijestio Kabinet predsjedavajućeg Komšića da “ne želi doći”.

Ovo je prvi puta od rata do danas da je veleposlanik neke države u BiH odbio doći na sastanak u Predsjedništvo BiH. Aleksandar Đorđević je bivši direktor BIA-e, kojeg je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poslao u BiH, piše Avaz.ba.

Bez suglasnosti Milorada Dodika, Predsjedništvo BiH ne može protjerati srbijanskog veleposlanika kojem je ranije dat agreman.