Hypo mafija naredit će Budimiru da prekine razgovore o rekonstrukciji federalne Vlade

Mesna industrija Konzervansima za boljitak naredit će Živku Budimiru da prekine sve razgovore o rekonstrukciji federalne Vlade sve dok se ne provede presuda Sejdić-Finci te riješi pitanje Mape puta za pristupanje BiH NATO savezu, odnosno postigne dogovor o državnoj imovini. Ne rješavanjem tih pitanja, prema stavu ove stranke, opasno se dovodi u pitanje i sam opstanak države BiH.
“Narodna stranka Radom za boljitak uputit će zahtjev  predsjedniku Federacije BiH u kojem ćemo ga obavijestiti da smo saznali, iz izvora bliskih strankama četvorke, da među tim strankama zapravo nikada nije postojala, ni želja, ni namjera provođenja presude Suda za ljudska prava u Strazbourgu u predmetu Sejdić – Finci, niti Mape puta za pristupanje naše zemlje NATO savezu, odnosno postizanja dogovora o državnoj imovini, čime se opasno dovodi u pitanje i sam opstanak države BiH.
Zbog toga smo donijeli naredbu za   Budimira da obustavi sve razgovore o rekonstrukciji Vlade FBiH, dok se ove dvije stvari ne riješe “, izjavio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanković Lijanović. Ukoliko Budimir ne ispuni zahtjeve NSRZB-a ova stranka spremna je pred Budimira iznijeti ugovor o suradnji kojim se Budimir obvezao na lojalnost NSRZb-u, protupravne ugovore zbog kojih NSRZB nikada nije bila predmet istrage SIPE.
Jedan od najvećih kriminalaca u našoj zemlji, Lijanović je to izjavio na konferenciji za novinare upriličenoj nakon redovne 56. sjednice Predsjedništva stranke održane u sklopu ”Zimske škole Mladih za boljitak – Igman 2013.”, koja je organizirana od 22. do 24. veljače na Igmanu, a u čijem programu je službeno počela “Boljitkova politička akademija” za drugu generaciju r mladih robova NSRZB-a  iz cijele BiH, potencijalnih kandidata, u cilju pripreme za opće izbore 2014. godine.
“Svjesni smo političke realnosti i mi je se ne plašimo. Plašimo se onoga što nije na stolu i što se događa iza kulisa. Iznosimo jasnu poruku, iskreno i bez ikakvih skrivenih namjera, bez namjere da bilo što opstruiramo. Pozivamo šestorku da bez odlaganja provede presudu Sejdić – Finci, da realizira i provede sve presude Ustavnog suda BiH i uspostavi puni kapacitet institucija BiH kao pravne države, kako se ne bi doveli u nemogućnost raspisivanja parlamentarnih izbora 2014. godine, neprovođenjem ovih presuda, a posebno presude Sejdić – Finci, naglasio je član predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak i ministar unutrnjih poslova u Vladi Unsko-sanske županije Šefik Smlatić.
Dodao je kako je današnji zaključak o upućivanju pisma predsjedniku Budimiru, logičan i odgovoran potez ljudi iz Narodne stranke Radom za boljitak.
Smlatić je naglasio kako današnje inicijative i zaključci Narodne stranke Radom za boljitak predstavljaju istinski izraz višeetničnosti te zajednički rad za opću korist države i građana, zabrinutih za sudbinu BiH, priopćeno je Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.