Srijeda, 24 travnja, 2024

HVO UDRUGE: Ljubić je konzistentan političar i dobro rješenje

Must Read

Zbog svog geopolitičkog položaja, hrvatski narod u BiH je uvijek bio na udaru interesa koji se prelamaju s istoka i zapada. Zaoštravanje odnosa između Ukrajine i Rusije sve više poprima obilježje šire međunarodne krize koja zasigurno neće zaobići prostore BiH i zapadnog Balkana, i vrlo je izvjesno kako će se u razdoblju koje slijedi pojaviti interesi međunarodnih sila o prekrajanju geopolitičkih interesa koji su Daytonskim mirovnim sporazumom uspostavljeni na prostoru zapadnog Balkana. Međunarodna kriza je započela odcjepljenjem poluotoka Krima iz Ukrajine i pripajanjem u Rusku federaciju, čime je otvoreno međunarodno pitanje – Kada jedan narod može zatražiti raspisivanje referenduma i na njemu odlučiti o svojoj sudbini?

Međunarodna kriza koja će nastupiti, zahtijevat će da svaki narod zbije svoje redove, odredi svoje nacionalne i političke ciljeve, i što je najvažnije, pritom mora prepoznati one političke lidere koji su dorasli vremenu i prostoru, jer će krizno vrijeme zasigurno tražiti odlučne i iskusne lidere koji mogu ispravno razumjeti odnos snaga i interesa na međunarodnoj sceni i na tome graditi interes naroda kojeg predstavljaju.

Prof. dr. Božo Ljubić je jedan od najiskusnijih političara na hrvatskoj političkoj sceni u BiH, koji je, dok je bio predsjednik HDZ-a 1990, podredio interese svoje stranke hrvatskim nacionalnim interesima u BiH, i zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH, prof. dr. Draganom Čovićem, obnovio rad Hrvatskog narodnog sabora koji okuplja 90% hrvatskih, legalno i legitimno izabranih, vijećnika i zastupnika u BiH.

Zbog nepravednog izbornog zakona i složenosti odnosa između tri konstitutivna naroda u BiH, hrvatske političke stranke okupljene oko HNS-a BiH su prisiljene kandidirati jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Postavlja se pitanje odabira kompetentne političke ličnosti koja će biti dorasla takvoj državničkoj funkciji i koja će se moći oduprijeti interesima i pritiscima koji će dolaziti s vanjske i unutarnje političke scene u BiH.

U posljednje vrijeme, kada se vode polemike i promišljanja o osobi koja ima političko i nacionalno iskustvo, koja razumije državotvorno pravo hrvatskog naroda na Bosnu i Hercegovinu i koja bi bila prihvatljiva predstavnicima hrvatskim političkih stranaka okupljenih oko HNS-a BiH, među prvima se pojavilo ime prof.dr.Bože Ljubića.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, držimo kako je Božo Ljubić hrvatski domoljub, aktivni sudionik Domovinskog rata, koji ima izražen nacionalni i državotvorni karakter, intelektualnu širinu, ogromno političko iskustvo na svim važnijim pozicijama u državi, i trenutačno je jedan od rijetkih hrvatskih političara koji bi bio prihvatljiv svim slojevima hrvatskog naroda, i što je najvažnije, bio bi odgovoran Hrvatskom narodnom saboru BiH, a ne stranačkim interesima i stranci koja ga je predložila.

Hrvatski narodni sabor BiH, na čelu s prof. dr. Draganom Čovićem i članovima Predsjedništva HNS-a BiH, i Glavno vijeće HNS-a BiH, na čelu s prof. dr. Božom Ljubićem i predstojnicima odjela Glavnog vijeća, su u veoma bitno i važno vrijeme za hrvatski narod u BiH, vratili hrvatskom narodu u BiH državotvorni karakter i uspostavili hrvatsko zajedništvo, stoga danas, u teškom vremenu koje dolazi, nitko nema veći kredibilitet zastupati državotvorne interese ispred hrvatskog naroda u BiH.

 

S poštovanjem!

 

 

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH

IZ DOMOVINSKOG RATA

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x