Nedjelja, 26 svibnja, 2024

HVATANJE SDPA ZA SLAMKE Lagumdžija: Ispunjavanje Mape puta moguće samo s dva HDZ-a i SBB

Must Read

Prosto je zastrašujuće da SDA svoju sudbinu veže za Milorada Dodika i SDS, izjavio je za „Dnevni avaz” predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija povodom inicijative za njegovu smjenu s mjesta ministra vanjskih poslova, ali i smjenu Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH!

On upozorava da to govori o veličini straha SDA od toga što će značiti njihov odlazak iz vlasti te da se iza svega krije gola borba za fotelje da bi se zaustavilo otkrivanje kriminala i korupcije koji su godinama vođeni pod zaštitom foteljaša.

– Borba za fotelje im je mehanizam da sakriju tragove svoje pljačke. Zamislite što će se sve otkriti o Ministarstvu sigurnosti BiH, koje nije ništa drugo nego privatna SDA-ova organizacija pod vodstvom njihovog potpredsjednika Sadika Ahmetovića, čijih se manipulatorskih vještina i pakiranih procesa, Bog te pitao više kome, ne bi postidio nijedan Staljinov učenik, izjavio je Lagumdžija za Dnevni avaz.

On dodaje da čak i brutalan napad na Vladu Kantona Sarajevo, ustvari, proizlazi iz činjenice da su se dolaskom nove vlasti počele otkrivati sve kriminalne radnje koje su radili ljudi koji predstavljaju interesnu mrežu u okviru SDA.

Ukoliko se, pak, ostvari crni scenarij, prema kojem će SDA, SDS i SNSD smijeniti Bećirovića, a neće imenovati njegovog nasljednika, Lagumdžija upozorava da će doći do izravne blokade države. To, kaže, odgovara samo onima koji žele rušiti državu: Dodiku, SDS-u i SDA, s obzirom na to da u tom kaosu žele sakriti tragove kriminala. To je, kaže, za ljude iz SDA važnije nego da imaju državu. No, dodaje i da SDA pravi samoubilački potez koji će imati dalekosežne posljedice po BiH.

Lagumdžija kaže kako činjenica da SDA nije reagirala ni na novo Dodikovo negiranje genocida u Srebrenici govori da se ova stranka ne smije suprotstaviti vlasniku svoje sudbine!Inicijative o smjenama u Parlamentu Lagumdžija smatra besmislenim i pogrešnim, s obzirom na to da je nepoznato tko čini novu parlamentarnu većinu. Podsjeća da je prilikom smjene ministara iz SDA u Vijeću ministara bilo jasno tko čini parlamentarnu većinu.

– Sada je jedino jasno da je TD koalicija (Tihić – Dodik) proširena SDS-om. To nije parlamentarna većina. Neogovorno je i neozbiljno da ta tri politička lidera ulaze u rušenje i smjenjivanje bilo koga na bilo kom mjestu, a da nemaju jasan dogovor da se ta mjesta popune te tko je nova parlamentarna većina – kaže Lagumdžija.

Predsjednik SDP-a pojašnjava da Tihić vodi takvu politiku da “hoće s njima sudjelovati i u rušilačkim pohodima kako bi ostao na vlasti, ali neće da se to zna”.

Međutim, Lagumdžija je uvjeren da će Tihić sa svojom politikom rušenja institucija BiH, u dogovoru s Dodikom i SDS-om, doživjeti krah na lokalnim izborima, što će biti jasan znak da nema drugog puta osim onog da se krene zajedno u ispunjavanju Mape puta i obveza prema NATO-u. Međutim, dodaje da je to u ovom trenutku moguće samo s dva HDZ-a i SBB-om!

Iako je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj se trebalo raspravljati o inicijativi za smjenu ministra vanjskih poslova, koja je trebala biti održana danas, odgođena, Lagumdžija kaže da je bio spreman doći. Kaže da će sjednici sigurno prisustvovati, ne zbog SNSD-a i SDA, nego zbog poštivanja institucija BiH.

On kaže da je, nakon što je saznao da je zakazana sjednice kada je već bio na putu, nazvao Bećirovića i Sašu Magazinovića, šefa Kluba SDP-a, te im prenio da zatraže od predsjedavajućeg Zastupničkog doma da sjednicu odgodi za četvrtak popodne ili petak, jer je imao već zakazane sastanke na zasjedanju Opće skupštine UN-a, ali i da je bio spreman odgoditi sve osim obveznih.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -