Published On: Pon, lis 29th, 2018

HTIO JE DA HRVATSKA VOJSKA UĐE U BIH: Zašto kraj Stjepan Tomašević Kotromanić nije presuđen za UZP?

Možemo i zaključiti da je u Haagu propuštena povijesna prilika da se i kralja Bosne – Stjepana Tomševića Kotromanića, cafira, presudi za UZP?

Jer je isti pokušao organizirati jos ranije ulazak trupa iz Hrvatske. Što je agresija na BIH. Isto to je pokušala i kraljica Katarina, kćer Stjepana Hercega Kosače, dakle opirala se volji građana. I pokušala je na Kupresu organizirati vojsku. Što je to ako nije zločin protiv BIH?

Dakle Kotromanić je prema povijesnim izvorima, pozivao  na miješanje Hrvatske u unutaranja pitanja BIH a i na agresiju na BIH., zazivajući od Pape da mu u pomoć pošalje Poljske Husare ali i ono što je nama puno važnije – hrvatsku vojsku. Dakle agresore.

Zašto Kotromanić jednostavno nije priznao novog Predsjednika Sultana El Fatiha koji nas je oslobodio hiljadustoljetnog ropstva? Ako su ga prihvatili građani tko je on da ne poštuje volju građana?

Jest Tomašević bio kralj Bosne, al to je nešto kao UZP kralj. Latinski kralj. A agresija je agresija.

Ako su se u Haagu već dotaknuli Kulina mogli su i Tomaševića, Stjepana, Kotromanovića. I lijepo  su mogli zaključiti da tradicija UZP-a na ovim prostorima ima duboke antibosanke korijene.

Taj detalj, danas bi nam bio mnogo važan, u našim naporima, da ojačamo hiljadustoljetnu državnost naše države Bosne. Koju, kako vidimo, čak i naši navodni vladari su htjeli izručiti drugim državama. U ovom slučaju Hrvatskoj.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare