HSP PUCA NA BOŠNJAČKU KVOTU? Zvonkudin želi ostati u Vladi Federacije

LJUBUŠKI – Već smo podržali ostanak ministara i zamjenika iz reda SDA, pa i ovog puta ne bi trebalo biti drugačije, kazao je predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić nakon sjednice predjedništva te stranke i uoči glasovanja u Domu naroda Parlamenta BiH.

Naglasio je kako i čelnici političkih stranaka očekuju da HSP u utorak podrži smjenu Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića, ali to bi onda značilo formiranje nove parlamentarne većine bez HSP-a.

-To je za HSP neprihvatljivo. Spremni smo na razgovore i s jednom i drugom stranom. Ne smijemo zaboraviti da još uvijek imamo neriješen problem Vlade Federacije, možda najsloženiji problem, istakao je Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH, prenijela je FTV.

Dopredsjednik stranke i presjednik Federacije, Živko Budimir smatra kako se kriza vlasti u Federaciji može riješiti novom širom koalicijom u koju bi se uključile i stranke koje trenutno ne sudjeluju u federalnoj vlasti – i to znači da se HSP ne odriče svojih pozicija.

-U ovom trenutku nije dobro bilo koga izbacivati iz vlasti sa federalne razine, to je put ka daljnjoj radikalizaciji odnosa u Federaciji. Ono što eventualno može predstavljati rješenje, ukoliko SDP ustraje na ovakvim potezima koji dovode do narušavanja odnosa u BiH, jeste da se napravi jedna šira koalicija, kazao je potpredsjednik HSP-a BiH Živko Budimir.