Published On: Pon, sij 3rd, 2022

HRVATSKI TRENERI Francuski mediji otkrili zašto je Kovač dobio otkaz

Niko Kovač dobio je otkaz u Monacu nakon što je godinu i pol trenirao taj klub. Pisali smo o tome kako se Monaco od hrvatskog trenera oprostio bez ijedne riječi zahvale, a vijest o otkazu su prvi prenijeli francuski mediji. 

Iako su prve vijesti kao glavni razlog ovakve odluke isticale sukob sa zvijezdama poput Bena Yeddera, francuski mediji donose malo drugačiju pozadinu priče.

Niko Kovač nije jedini koji je morao otići iz Kneževine. S njim su otišli i pomoćni treneri Goran Lacković i Robert Kovač, trener vratara Vatroslav Mihačić i kondicijski trener Walter Gfrerer.

Footmercato prenosi vijesti L’Equipea kako se otkaz Kovaču spremao već neko vrijeme. Tri prva operativca kluba, u sastavu Dimitrij Ribolovljev (predsjednik), Oleg Petrov (potpredsjednik) i Paul Mitchell (sportski direktor), već su ranije izgubila povjerenje u Kovača.

Jedna od glavnih njihovih zamjerki bio je nedostatak konzistentnosti. Kovač je, prema pisanju istog izvora, često mijenjao svoju retoriku prema svlačionici, zbog koje ju je sve teže kontrolirao.

Presudile mu nisu zvijezde, nego mladi igrači

U zaključku se navodi kako glavni povod otkazu nisu bili sukobi s najboljim igračima, već Kovačevo zanemarivanje mladih snaga. Konkretno, riječ je o Eliotu Matazu i Youssoufu Fofani, koji su označeni kao bitni projekti kluba koji jako puno zarađuje na razvoju i preprodaji igrača.

Devetnaestogodišnji Matazo je ove sezone započeo tek pet ligaških susreta. Fofana je igrao znatno više, ali uprava nije bila zadovoljna smjerom u kojem se kreće igrač za kojeg su već imali ponude od preko 20 milijuna eura. Francuzi spominju i “kvazivojni” mentalitet koji je hrvatski trener donio u svlačionicu. On je doprinio razvoju sukoba s određenim igračima, ali nije mu presudio, ističu.

Izašla je i lista potencijalnih novih trenera bivšeg prvaka Francuske./HMS/

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ćakija
Ćakija
1 godina prije

Kakav je on Hrvat?! Pa on jede burek i sarmu. Treba ga se odreci. Pravi Hrvat treba da jede štuku u
sosu, poput Josipe Lisac.

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
1 godina prije

Odalami po hurmi i miran si.

tabula
tabula
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
1 godina prije

Znači, bošnjaci izmislili i sarmu? Mašala. Čujem da je bošnjak Nail Armstrongoglu hod’o po mjesecu i da je gore pap’o sarmu i burek.

Mećanje
Mećanje
Šta ti kažeš na ovo?  tabula
1 godina prije

ApolloBoss 66?

kid
kid
1 godina prije

ovaj Kovač je trenerska prevara ,ko kineski Stihl

Mećanje
Mećanje
Šta ti kažeš na ovo?  kid
1 godina prije

Ma pusti to, bitnije da su zmajevi otišli na SP !

Šaćir soros
Šaćir soros
1 godina prije

Sada ce Vinko puljić početi priču o položaju hrvata u francuskoj

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

Monsinjor Puljić je zadužen samo za “halal hrvate”!