Published On: Sat, Dec 7th, 2013

Hrvatski novinar u središtu ‘skandala sanaderovskih razmjera’ u Srbiji

 Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić našao se u središtu skandala u kojega ga je uvukao kontroverzni hrvatski novinar Domagoj Margetić.

Nikolićev savjetnik Oliver Antić, pozivajući se na dokumente koje mu je dostavio Margetić – piše beogradski Blic u jučerašnjem broju – najavio je “aferu međunarodnih razmjera” .

No, umjesto te pompozno najavljene akcije koja je trebala “pročistiti financijske temelje Srbije” i otkriti imena umiješanih u aferu o privatizaciji Mobtela, u što je navodno bio umiješan bivši ministar financijaMlađan Dinkić, oglasio se samo Margetić.

Margetić je za Blic izjavio kako je predsjedniku Nikoliću prije četiri dana predočio dokumente, od kojih su neki nosili i oznaku državne tajne, o Dinkićevoj umiješanosti u navodni kriminal.

“Nikolić je vidio da se radi o ozbiljnim dokazima. Odmah je zatražio da se cijeli slučaj ispita.Vidio je da se bavim vrlo osjetljivim poslom i zato mi je nudio osiguranje. Meni, inače, Dinkić i njegovi ljudi prijete smrću”, rekao je Margetić.

Tvrdi da posjeduje dokaze o Dinkićevu pranju novca na tajnim računima, a vezano uz privatizaciju srbijanskog telekoma. Dinkić je, prema tvrdnjama Margetića, prodao off shore kompaniji austrijskog biznismena 30 posto udjela u Mobtelu nakon što je ta tvrtka oduzeta Bogoljubu Kariću.