Hrvatski hit branič iz Bundeslige upozorava: “Ne smijemo se ni sekunde opustiti, oni su ekipa koja ne odustaje do kraja”

Pored izbornika Dalića na presici uoči Japana bio je i Joško Gvardiol, prvo ime Vatrenih u remiju s Belgijom. Daroviti branič nakon te utakmice suočio se velikom popularnošću.

– Ne obraćam pažnju na društvene mreže. Više sam fokusiran na nogomet, posebno jer smo na velikom natjecanju i želim maksimalno biti u njemu. Volim slobodno vrijeme provoditi u društvu sa suigračima – rekao je Gvardiol. – Hvala izborniku što me ovdje poveo. Drago mi je da sam tu, gledam stanlo Modrića, Kovačića i Perišića. Nadam se da neće biti zadnji put da najavljujem utakmicu.

Osvrnuo se na Japance koje poznaje iz Bundeslige.

– Predstavljaju dosta problema. Sad kad su u reprezentaciji su ekipa koja se bori svih 90 minuta. Ne odustaju do kraja.

U slučaju penala, hoće li Joško preuzeti odgovornost?

– Prepustio bih to starijima i iskusnijima koji bolje izvode, ali ako zatreba, izvest ću penal, zašto ne?

Što će biti ključno za pobjedu?

– Mi se ne smijemo ni sekunde opustiti i dopustiti protivniku da dođe u šansu tamo gdje je najkvalitetniji. Nakon izgubljene lopte odmah tražiti novi posjed ili napraviti prekršaj. Tako moramo igrati.

Priželjkuje vjetar u leđa s tribina.

– Puno nam to znači. Bilo je lijepo na Maksimiru igrati protiv Austrije, a nadam se da će ih biti sve više i više ovdje – zaključio je Gvardiol.