HRABRA DJEVOJČICA (7) SPASILA ŽIVOT MAJCI: ‘Vidjela sam na YouTubeu kako se to radi’

Sedmogodišnju djevojčicu iz Engleske svi svjetski mediji slave kao heroinu nakon što je svojoj majci spasila život tehnikom prve pomoći, koju je naučila na – YouTubeu. Malena Jessica Kinder gledala je “Grincha” na TV-u kada se njezina majka Becky Green (32) srušila na pod uslijed epileptičnoga napadaja.

Daily Mail navodi kako je djevojčica najprije pokušala probuditi mamu polijevajući je vodom po licu, a kada to nije uspjelo, počela joj je davati umjetno disanje. Odmah nakon toga nazvala je Hitnu pomoć.

Majka je za spomenuti portal ispričala kako se probudila okružena bolničarima. “Jako sam ponosna na nju. Ne mogu vjerovati kako se junački ponijela. Sigurno joj je bilo jako stresno kada se to dogodilo, ali snašla se i spasila me. Nevjerojatno je da dijete od sedam godina napravi takvo što. Ona je moj heroj”, rekla je Becky, prenosi Net.hr.

Nikomu nije bilo jasno kako je djevojčica znala što treba napraviti, a kada su je pitali, odgovorila je: “Vidjela sam na YouTubeu.”

Incident se dogodio 26. studenoga oko 9.30 ujutro, nakon što je Becky odvezla starijega sina Granta (10) u školu i vratila se kući kćeri, koja je zbog bolesti izostala iz škole. “Stavila sam joj božićni film da se nečim razonodi i posljednje čega se sjećam jest da sam joj prinijela šalicu čaja. Nakon toga sam se onesvijestila”, prisjetila se majka.

U bolnici su Becky podvrgnuli različitim testovima, prije nego što je doznala užasnu dijagnozu – epilepsija. U vrijeme incidenta, to je bio prvi takav napadaj i malena Jessica nije imala potrebu naučiti prvu pomoć prije toga. Nasreću, gledanje poučnih videa na svoju ruku u ovom je slučaju označilo razliku između života i smrti, prenosi ero.tel