Published On: Pon, tra 25th, 2022

HERCEG: Vlada HNŽ će snažno podržati izgradnju škole u Vojnom

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg održao je danas sastanak s članovima Inicijativnoga odbora za izgradnju nove školske zgrade u mostarskom naselju Vojno, Damirom Knezovićem i Mirom Šunjićem.

Ponovivši kako je Vlada HNŽ-a obrazovanje i stalno podizanje životnoga i radnog standarda prosvjetara, kao i kakvoće uvjeta boravka i rada u obrazovnim ustanovama, postavila u sami vrh svojih prioriteta, Herceg se s osobitim zanimanjem posvetio prezentaciji projekta koji je, kako je istaknuto, u završnoj etapi izradbe i dobivanja građevnoga odobrenja.

Riječ je o školskoj zgradi Područne OŠ Ivana Gundulića koja ima vitalan značaj za žitelje sjevernoga mostarskog prostora, s naglaskom na naselja Vojno i Potoci.

“Ovo nije obveza županijske vlade, ovo je još jedan pokazatelj naše opredijeljenosti i spremnosti konstantno i u maksimalnim okvirima pomagati razvojne projekte u svim našim sredinama, na poseban način one koje dolaze iz sfere obrazovanja i stvaranja što boljih uvjeta školovanja za naše najmlađe. Kroz projekt energetske učinkovitosti obnovili smo gotovo sve javne objekte na prostoru cijeloga HNŽ-a, a među njima najviše je zgrada osnovnih i srednjih škola te domova zdravlja, sve od Rame i Konjica, do Neuma i Ravnoga. Prepoznajući iznimnu važnost ove školske zgrade za ovaj dio Mostara i njegove žitelje, obećavam i najavljujem kako će Vlada HNŽ-a dati snažnu potporu gradskim vlastima u realizaciji ovoga projekta, uz nadu da ćemo uskoro na predviđenoj lokaciji vidjeti i strojeve odnosno temelje i zidove novoga zdanja”, poručio je Herceg.

Knezović i Šunjić iskazali su zahvalnost predsjedniku županijske vlade na iskazanoj spremnosti za pomoć izgradnji ove škole, podsjetivši kako je nedavno održana uspješna Javna rasprava i kako očekuju postavljanje kamena temeljca za novoprojektiranu školsku zgradu prije početka sljedeće školske godine./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
1 mjesec prije

PRVO PO ‘RVAČKI NAPRAVTE 2 KROVA,
PA ONDA POLAHKO TURSKI PREĐITE NA TEMELJE…