Published On: Sri, svi 4th, 2022

HERCEG: Hrvati u BiH najsnažniji i jedini most Bosne i Hercegovine koji je spaja s EU

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Sveučilišta u Mostaru u srijedu je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana panel rasprava u sklopu Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom “Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga Europe u odgovoru na transnacionalne izazove”.

Domaćin Konferencije bio je dr. sc. Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, uz sudjelovanje Josipa Brkića, zamjenika ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, doc. dr. Dražena Barbarića, profesora sa Sveučilišta u Mostaru i Željane Zovko, zastupnice u Europskom parlamentu.

Sudionike Konferencije, na poziv ministra Grlića Radmana, pozdravio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg naglasivši kako se panel rasprava održava u osobito važnom političkom, pa čak i sudbonosnom trenutku za Hrvate u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

“Jasno je da se referiram na predstojeće izbore, na ukupnu situaciju s kojom se već predugo nosimo, na nužnost ali, nažalost, sada već na potpunu neizvjesnost reforme izbornog zakonodavstva u BiH. U svemu tomu, posebno snažan naglasak je na opasnosti i prijetnji za konstitutivnost, ravnopravnost i suverenost hrvatskog naroda unutar ove državne zajednice tri ustavno ravnopravna naroda. Da budem do kraja izravan – prijetnje našoj sutrašnjici! A danas, danas pogledavamo našu sutrašnjicu, promišljamo o njoj u svjetlu zajedničke europske budućnosti”, kazao je Herceg.

Dodao je kako su Hrvati u BiH najsnažniji, zapravo jedini most Bosne i Hercegovine koji je spaja s Europskom unijom.

“To je i tehnički i vrijednosno nepobitan argument. I ono što mi politički tražimo i čemu težimo zapravo su temeljne vrijednosti i političko naslijeđe zapadnoeuropske civilizacije”, kazao je Herceg čestitajući organizatorima na organiziranju Konferencije, te zaželjevši svima zajedničku europsku budućnost, koja podrazumijeva poštivanje temeljnih civilizacijskih postulata.

Premijer HNŽ-a zahvalio je i Vladi Republike Hrvatske.

“Ovo je trenutak i da cjelokupnoj Vladi Republike Hrvatske iskažem iskrenu zahvalu za ukupne napore koje neumorno ulažu u traženju trajnoga rješenja i za naš narod s ove strane granice, tako i za BiH u cjelini”, zaključio je Herceg./HMS/

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
24 dana prije

Neću u Evropu,kad sam U EVROPI…idi ti UZP jac brze mene

Kiseljak
Kiseljak
24 dana prije

Mozes mislit i traze kostutivnost ko jedina drzava u EU.

Thomson
Thomson
24 dana prije

Lažeš

Mate
Mate
24 dana prije

Nije ticno i nikada neće biti jači od arapskog petro-dolara koji služi za konverziju domoljublja i izdaju hrvatskih nacionalnih interesa

Kiklop
Kiklop
24 dana prije

Dolazi Ante Jelavic da odradi treci….
Potvrdjeno na tv-u.

Last edited 24 dana prije by Kiklop
Phoenix
Phoenix
23 dana prije

Most za Europu preko Ruskog Ambasadora!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
23 dana prije

Hrvati su već u Evropi ,a muslimani će se načekati i te kako,hahahahahaa

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
23 dana prije

Sta ce vam onda izborni kad ste u Europi

Izmetbegović
Izmetbegović
23 dana prije

Musliman=terorizam=nered=zlo=primitivizam Hrvat=napredak=rad=mir=sloboda…