Published On: Pon, ruj 10th, 2012

HERA PROZVALA OHR I MOONA: Odredite se hoćete li priznati rezultate lokalnih izbora ili ćete opet suspendirati demokraciju

HERA hercegbosanska republikanska alternativa osnovana kao antiteroristička udruga u borbi protiv terora države BIH nad Hrvatima u njoj osudila je istup Valentina Inzka kao glupo i nepotrebno politikanstko miješanje u sam izborni proces za lokalne izbore u BIH.

HERA zaključuje da Valentin Inzko , svojom izjavom, kojom pokušava nametnuti teme za lokalne izbore u BIH još jednom pokazuje koliko je bio loš njegov odabir kao nekompetentnog visokog predstavnika za BIH i koliko mu je zapravo stalo do poznavanja političke situacije u BIH. Drugim rječima on iz dana u dan potvrđuje da nije u stanju kvalitetno odraditi posao za koji je masno plaćen.

HERA smatra da tjeranje građana u BIH, posebice Hrvata, da razmišljaju onako kako Inzko želi nije nimalo demokratska a niti europska praksa, pogotovo to nije lijepo od čovjeka koji se nakon parlamentarnih izbora direktno umiješao u prekrajanje demokracije, pretvarajući BH demokraciju u Hypo Alpe Adria bank demokraciju i postavljajući dužnike austrijskih banaka u vlast Federacije, mimo Ustava, protiv logike, protiv demokracije i uz gaženje konstitutivnih prava jednog od tri konstitutivna BH naroda a uz svestranu pomoć turske ambasade predvođene Moonom, koja se isto tako rastrgla pričom o konstitutivnosti.

HERA smatra da možda Inzku formiranje platformaške vlasti u Federaciji ne predstavlja politički bitan podatak i možda mu se čini da bi običnm građaninu BIH, prikupljanje smeća prilikom lokalnih izbora trebalo biti bitnije od nacionalnih pitanja, što bi u normalno uređenim društvima i trebalo biti, no Inzko zaboravlja da niti on, niti bilo koji njegov prethodnik nije poradio ništa na tome da BIH iz protektorata prijeđe u nešto što se može nazvati normalnim društvom.

HERA zaključuje da OHR, Inzko. i turska ambasada s Moonom na čelu nisu suspendirali samo pluralizam u Hrvata nego su suspendirali i veliki dio lokalne demokracije kada su barem Hrvati u BIH u pitanju. Time su ujedno cijeli proces prirodnog tijeka demokratizacije resetirali i vratili 15 godina unatrag.

HERA zaključuje da će stoga ovi izbori proći u znaku kažnjavanja izdajnika i političkih mešetara unutar hrvatskog korpusa i onih koji su prekršili federalni ustav te konvenciju i ljudskim pravima a manje u retorici koju priželjkuje Inzko.

HERA upravo Njega, Valentina Inzka smatra najvećim krivcom što prosječan Hrvat u BIH za lokalne izbore neće niti pokušati razmišljati lokalno i ZA neku stranku, nego će na izbore izići kako bi po tko zna koji put glasovao motiviran globalnim procesima i po tko zna koji put PROTIV nekog.

Iako to OHR-u nije jasno, ovo su prvi izbori u BIH na kojima na testu nisu samo hrvatski političari nego cijeli hrvatski narod u BIH. Nakon što na lokalnim izborima koji slijede Hrvati kazne one koji su prije godinu i pol pristali prodati hrvatsko pravo na predstavničku demokraciju i izbrišu ih sa hrvatskog političkog obzorja, zauvijek i bez pardona, javno će se deklarirati kao zrela politička nacija a ne etnička skupina koja ne shvaća što joj se dogodilo.

Tada Inzku možda bude jasno koliku su protuslugu napravili demokraciji u BIH i demokratizaciji Hrvata u njoj. No budući da je stranoj mafiji u BIH cilj ostati što dulje na što većim plaćama na Balkanu, u regiji toplog mora i jeftinih žena, nije isključeno da je i to rađeno planski.

Tek u neka bolja, buduća vremena, kada neki novi Visoki predstavnik ili neke nove generacije domaćih političara rješe nacionalna pitanja u BIH, i ovu zemlju urede kao modernu državu a ne Inzkov protektorat i Hrvati u BIH imat će privilegiju bavljenja lokalnim smećem. Ovako, čak i na lokalnim izborima bavit će se višim smećem. Globalnim. Onim za koji bi Inzko htio da se njime ne bave. Budući da je to predodređeno “velikim igračima”.

HERA žali što je Lijanović izvukao manje od poticaja nego se Inzko nadao no to nije razlog da i na lokalnim izborima OHR pokušava moderirati rezulat.

HERA stoga traži od Valentina Inzka i Patricka Moona da se jasno odrede hoće li nakon okončanih lokalnih izbora priznati političku volju u većinskim hrvatskim općinama ili će opet nametati protustavna rješenja u korist svojih stranaka.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare