Utorak, 16 srpnja, 2024

HERA PISALA VELEPOSLANSTVU TURSKE: Cerić se miješa u unutarnja pitanja BIH

Must Read

HERA – hercegbosanska republikanska alternativa, antiteroristička gerilska skupina osnovana kao odgovor na terorizam države BIH nad Hrvatima u njoj uputila je oštru prosvjednu notu turskom veleposlanstvu u BIH zbog najnovijih  istupa njihovog građanina efendije Cerića…

 

Vaša ekselencijo, poštovani veleposlaniče Vefahane Ocak,

 

budući da se vaš građanin Cerić nekoliko puta , do sada, javno izjasnio kao Turčin, smatramo da on to doista i misli o sebi, stoga je vaša adresa jedina ispravna na koju trebamo pisati da dotičnog opomenete kako nije pristojno u stranoj državi, koja ga je udomila i dala mu posao, raspirivati nacionalšovinstičku retoriku te drugima držati govore o patriotizmu.

  • HERA smatra da su najmanje pozvani docirati o patriotizmu u BIH oni koji i danas veličaju tursku okupaciju Bosne i Hercegovine.
  • Budući da je u BIH općeusvojen princip po kojem se strani državnici i strani građani ne bi smjeli miješati u unutarnja pitanja BIH, HERA vas poziva  da svog građanina opomenete na vrijeme.
  • HERA smatra da je neumjesno, do oređene razine čak i politički bljutavo,  da danas u 21-om stoljeću, stoljećima nakon oslobođenja od turske tiranije,  jedan Turčin, Bosancima i Hercegovcima drži govore kako da žive, što da čine i kako da politički promišljaju.
  • HERA apelira i na odgovorne ljude u Islamskoj zajednici u BIH da takve koji ju kompromitiraju maknu iz javnog prostora a da ubuduće kada biraju duhovnog vođu izaberu domaćega čovjeka. Imamo mi u Bosni i Hercegovini puno pametnih i poštenih domaćih Muslimana. Ne trebamo ih uvoziti iz Turske.
  • HERA zaključuje da , Iako je Turčin Cerić dio Islamske zajednice u BIH, on se najmanje bavi islamom, što je i njegovo osnovno poslanje, nego se cijeli pretvorio u političara.
  • HERA apelira stoga na ured Turske republike u BIH, da svoje građane naučite lijepom ponašanju u stranim zemljama. Nama nije poznato da bilo koji Bošnjak, Srbin ili Hrvat iz BIH, Turcima u Turskoj drži govore o tome kako trebaju živjeti i politički djelovati pa stoga nije u redu niti od Turčina  da to isto čini nama Bosancima i Hercegovcima, ovdje u našoj zemlji.
  • HERA smatra da je  pogotovo  iritantno kada turski građanin Cerić, usred naše domovine Bosne i Hercegovine javno veliča otomanske agresore kojih se i sama Turska odrekla Attaturkovom revolucijom 20-ih godina.

U želji da tursko-hercegovski i tursko-bosanski li kako to već Cerić tvrdi tursko-turski odnosi u 2012-oj budu odnosi partnerstva a ne tutorstva i da će se Turska prestati miješati u unutarnja pitanja BIH želimo Vam Svako dobro.

Ako  pak Turska pak nikako ne može da se riješi opsesivnog utjecaja na našu domovinu BIH, apeliramo da nam vratite Davutouglua a uzmete nazad Cerića. S Davutougluom se barem da razgovarati.

Štoviše, nudimo Vam Durakovića i Cerića skupa za jednog Davutouglua.

Sinn Feinn! Mi sami! – stoji na kraju priopćenja HERE

  • Preveo na turski: Živko Budimir.
  • Lektura: Ćane Primorac.

Cerićeva izjava kako  su Bošnjaci  zapravo Turci:


Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci – kazao je jučer prof. dr. Cerić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -