HERA PISALA VELEPOSLANSTVU TURSKE: Cerić se miješa u unutarnja pitanja BIH

HERA – hercegbosanska republikanska alternativa, antiteroristička gerilska skupina osnovana kao odgovor na terorizam države BIH nad Hrvatima u njoj uputila je oštru prosvjednu notu turskom veleposlanstvu u BIH zbog najnovijih  istupa njihovog građanina efendije Cerića…

 

Vaša ekselencijo, poštovani veleposlaniče Vefahane Ocak,

 

budući da se vaš građanin Cerić nekoliko puta , do sada, javno izjasnio kao Turčin, smatramo da on to doista i misli o sebi, stoga je vaša adresa jedina ispravna na koju trebamo pisati da dotičnog opomenete kako nije pristojno u stranoj državi, koja ga je udomila i dala mu posao, raspirivati nacionalšovinstičku retoriku te drugima držati govore o patriotizmu.

  • HERA smatra da su najmanje pozvani docirati o patriotizmu u BIH oni koji i danas veličaju tursku okupaciju Bosne i Hercegovine.
  • Budući da je u BIH općeusvojen princip po kojem se strani državnici i strani građani ne bi smjeli miješati u unutarnja pitanja BIH, HERA vas poziva  da svog građanina opomenete na vrijeme.
  • HERA smatra da je neumjesno, do oređene razine čak i politički bljutavo,  da danas u 21-om stoljeću, stoljećima nakon oslobođenja od turske tiranije,  jedan Turčin, Bosancima i Hercegovcima drži govore kako da žive, što da čine i kako da politički promišljaju.
  • HERA apelira i na odgovorne ljude u Islamskoj zajednici u BIH da takve koji ju kompromitiraju maknu iz javnog prostora a da ubuduće kada biraju duhovnog vođu izaberu domaćega čovjeka. Imamo mi u Bosni i Hercegovini puno pametnih i poštenih domaćih Muslimana. Ne trebamo ih uvoziti iz Turske.
  • HERA zaključuje da , Iako je Turčin Cerić dio Islamske zajednice u BIH, on se najmanje bavi islamom, što je i njegovo osnovno poslanje, nego se cijeli pretvorio u političara.
  • HERA apelira stoga na ured Turske republike u BIH, da svoje građane naučite lijepom ponašanju u stranim zemljama. Nama nije poznato da bilo koji Bošnjak, Srbin ili Hrvat iz BIH, Turcima u Turskoj drži govore o tome kako trebaju živjeti i politički djelovati pa stoga nije u redu niti od Turčina  da to isto čini nama Bosancima i Hercegovcima, ovdje u našoj zemlji.
  • HERA smatra da je  pogotovo  iritantno kada turski građanin Cerić, usred naše domovine Bosne i Hercegovine javno veliča otomanske agresore kojih se i sama Turska odrekla Attaturkovom revolucijom 20-ih godina.

U želji da tursko-hercegovski i tursko-bosanski li kako to već Cerić tvrdi tursko-turski odnosi u 2012-oj budu odnosi partnerstva a ne tutorstva i da će se Turska prestati miješati u unutarnja pitanja BIH želimo Vam Svako dobro.

Ako  pak Turska pak nikako ne može da se riješi opsesivnog utjecaja na našu domovinu BIH, apeliramo da nam vratite Davutouglua a uzmete nazad Cerića. S Davutougluom se barem da razgovarati.

Štoviše, nudimo Vam Durakovića i Cerića skupa za jednog Davutouglua.

Sinn Feinn! Mi sami! – stoji na kraju priopćenja HERE

  • Preveo na turski: Živko Budimir.
  • Lektura: Ćane Primorac.

Cerićeva izjava kako  su Bošnjaci  zapravo Turci:


Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci – kazao je jučer prof. dr. Cerić.