Četvrtak, 13 lipnja, 2024

HDZ JE UZJAHAN: Je li Milanović u Vladu RH ubacio trojanca ili je zbačen sa sedla?

Must Read

Znamo da vam ovaj naslov zvuči čudno, no idemo po redu s argumentima.

1.Hrvati iz BIH čine preko 1/4 stanovništva Hrvatske. Hrvati iz BIH imaju dva čista mandata u Saboru. Jedan je uzeo Plenković (Ivan Milas). Osim ta dva očita mandata masa volje BH Hrvata otišla je u DP, tu je taj nagli skok, potom u Most, SDP i manjim dijelom u HDZ. Naprosto 4 godine Milanovićevih govora o stratištima BH Hrvata i odlikovanja HVO-a nisu dali mogućnost Hrvatima iz BIH da glasuju za Plenkovića. To je nevidljiva pobjeda Zorana Milanovića. AKo ne vjerujete – pitajte u BIH ljude jesu li izišli na izbore odgovor je svugdje jednak – Nismo, nije bilo Milanovićeve stranke na listi.

2. Primjetite da Milanović koji je grmio o korupciji i preuzimanju hrvatskog gospodarstva od stranih lobija nije puno grmio po PPD-u kako ne bi narušio odnose s DP-om. Milanović je uz to netom prije izbora snimljen u Vukovaru s Penavom. To je također bio znak njegovim pristalicama, kojima se gadi SDP da je druga opcija DP.

3. Gro Milanovićevog predsjedničkog mandata odnosio se na izdajstvo DC-a Mate Granića čiju je vladu (HDZ i ostali) optuživao da su bošnjački dupli pas u dovršetku genocida nad Hrvatima u BIH.

4. Masovan je bio bojkot izbora u BIH jer BH Hrvati nisu imali na izborima Milanovićevu listu. Rojsova lista nije se etablirala među njima kao Milanovićeva. Da je Milanović imao prepoznatu listu u BIH odnijela bi sva tri mandata.

5. Milanovićev plan je iznevjerio sukob između Možemo i DP-a. Oni naprosto nisu mogli u jednu vladu.

6. Milanović nije uračunao u svoj projekt karakternost MOST-a , prejak individualizam. Vjerovao je da će MOST suzbiti svoje premijerske ambicije i da će odigrati na kartu ujedinjenja protiv HDZ-a. Mislio je da će Raspudić odigrati dupli pas. Kao i Grmoja. To se nije dogodilo.

Postavlja se pitanje. Koja je stranka u Hrvatskoj uzela glasove BH Hrvata?

HDZ nije, u manjoj mjeri jest ali nije. I odgovor se nameće sam po sebi: DP. Domovinski pokret je porastao za točno onoliko za koliko je HDZ pao te za još 5 mandata. To su oni BH Hrvati koji su do sada apstinirali , teško su mogli glasati za SDP jer su desničari, jedan dio je stisnuo zube, zatvorio oči i glasao za SDP, no radi se o manjem postotku.

Naša procjena. Glasovi oko milijun Hrvata iz BIH , od onih koji su glasali na izborima u RH raspodijeljeni su ovako: HDZ 10% , DP 70%, Most 10%, SDP 10%.

Moguće da je manji dio dao glasove Mostu a veći SDP-u ili DP-u iz razloga jer Most nije viđen kao protekcionist hrvatskog pitanja u BIH u mjeri u kojoj je to bio Milanović.

Imamo još jedan argument. DP nije imao kampanju. On je samo pokupio glasove na Milanovićevoj retorici i prema njemu ima dug. Onako kako je porastao tako ga Milanović može i uništiti. Pitanje je dakle kako će se DP ponašati. Kao izdajnik Milanovićev ili kao njegov trojanac u HDZ odajama.

Hrvati iz BIH su pratili tko je naklonjen Milanoviću i vjerojatno su u odabiru ili Most ili DP shvatili da bi DP mogao biti taj ključni igrač. Oni koji su išli na sigurno dali su glas SDP-u. Ne zato što vole SDP ili Grbina nego zato jer su htjeli vidjeti Milanovićevu vladu koja će u idućem mandatu biti noćna mora OHR-u i Sarajevu.

I što se onda dogodi. Radić nakon izbora pregovara s HDZ-om. I koalicija se potpisuje.

Podsjetimo se retorike koju je DP imao prema HDZ-u prije izbora.

Pola tih parola prepisano je od Miilanovića. Ljudi u DP-u nisu sirotinja. Radi se o ljudima kojima novac ne treba. Jedino što im fali je malo društvenog priznanja i javne slave.

Mislite li da će se oni prodati za koji upravni odbor i avanturu “udaje za HDZ” završiti nakon 4 godine mandata?

Mislite li da je slavonski i hercegbosanski gen gen za jednokratnu Granićevu uporabu?

Mislite da se DP prodao HDZ-u ili je HDZ upravo potpisao ugriz poskoka?

Živi bili pa vidjeli. No nekako nam se čini da je Milanović upravo usuo bočicu otova HDZ-u.

I da njegov osmijeh, prilikom davanja mandata Plenkogluu, najpopularnijem muslimanskom političaru u Bosni, nakon Granića, nije bio tako kiseo.

Sinj, 070822.
Alkarski dvori.
Predsjednik Republike Zoran Milanovic, predsjednik Vlade Andrej Plenkovic i slovenski predsjednik Borut Pahor na tradicionalnom Vojvodinom prijemu prije pocetka Alke.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Mario Banozic, Zoran Milanovic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

O tome je li HDZ koalicijski partner vlade DP-a ili je DP koalicijski partner Vlade HDZ-a vidjet ćemo uskoro na temi Južne interkonekcije.

Dosadašnji Plenkoglu odgovor tiraniji ambasadora Murpheya , koji prijeti Čoviću crnom iistom ako hrvatske plinovode ne preda u ruke džihadu, bio je jadan.

Ako ovaj put Plenković lupi šakom od stol i u US ambasadi u ZG zatraži hitno povlačenje Murpheya iz BIH, ako HRT objavi da je Murphey umočen u kriminal zaštite ratnih zločina bit će jasno čija je ovo vlada.

DP-ova. Čitaj Milanovićeva. Čitaj prva Vlada BH Hrvata s punim legitimitetom.

Valjda će i Čović shvatiti da ju u svakom trenutku može rušiti bude li na čelu MVP-a i dalje Radman. Isporučitelj hrvatske konstitutivnosti po Brusselu.  Lik koji europske vojvode gađa kravatom i to zove diplomacijom. Lik je znate predsjedniče, naprosto debil.

Valjda će HNS shvatiti da osim dva mandata u Saboru, gotovo svi mandati DP-a jesu konačno javno izmjerena politička snaga BH Hrvata “humano preseljenih” u Tuđmanistan,

I Urkov l poskok.info

 

 

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -