Published On: Sri, svi 30th, 2012

HDZ BiH ne želi se svrstavati ni uz SDA, ni uz SDP, u sukobu ovih dviju stranaka

Predsjedništvo HDZ-a BiH jučer je razmatralo pripreme za održavanje općinskih izbora u Bosni i Hercegovini te je razmatralo trenutačnu političku situaciju koja eskalira političkim sukobom između vodećih bošnjačkih političkih stranaka SDP-a i SDA.

Kako Večernji list doznaje na jučerašnjoj sjednici više članova Predsjedništva razmatralo je moguće posljedice i zamke zbog eventualnog raskola unutar vlasti između SDA i SDP-a.

Prema dostupnim navodima dužnosnici HDZ-a BiH su bliže stajalištu da se nije mudro uključivati i svrstavati vezano uz ovaj sukob.

 HDZ BiH ne želi se svrstavati ni uz SDA, ni uz SDP, u sukobu ovih dviju stranaka

“Najvažnije je zadržati vjerodostojnost, a ulazak u vlast u Federaciji BiH jedino može biti dio stranačkoga paketa”, rekao je dužnosnik stranke koji je sudjelovao na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u Sarajevu. Pri tome je iskazana i zabrinutost zbog mogućih posljedica oko raskida koalicije na državnoj razini, a dio dužnosnika je pozvao na oprez kako se ne bi eventualno stalo na stranu SDP-a u slučaju njihovog političkog obračuna sa SDA-om. Navedeno je i kako postoje određene informacije oko zaokreta između ovih dviju stranaka u županijskoj vlasti. HDZ BiH jučer nije definitivno zauzeo stajalište kako postupiti u slučaju raskola očekujući konkretne ponude za suradnju.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare