Četvrtak, 18 srpnja, 2024

HAHN ZVIZDIĆU: Što prije objaviti rezultate popisa stanovništva

Must Read

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić susreo se danas u Strasbourgu s europskim povjerenikom za susjedstvo i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, s kojim je razgovarao o ispunjenju preostalih uvjeta za dobivanje statusa kandidata do kraja 2017. godine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Zvizdić je istaknuo snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za nastavak reformskih procesa s ciljem dobivanja statusa kandidata do kraja 2017. godine. Rekao je da će vlasti svih razina u BiH uložiti dodatne napore u nastavak reformskih procesa i ispunjavanje najvažnijih uvjeta kako bi Vijeće EU moglo razmotriti zahtjev BiH za članstvo s pozitivnim ishodom.

Povjerenik Hahn je rekao da je potrebno u idućem razdoblju izraditi i usvojiti sektorske državne strategije u oblastima prometa i energije koje odražavaju cjelodržavne prioritete.

Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja o popisu stanovništva. Povjerenik Hahn je istaknuo da je potrebno što prije objaviti rezultate u skladu sa zakonom i preporukama EUROSTAT-a.

Zvizdić je informirao povjerenika Hahna o statusu ključnih uvjeta za nastavak europskih integracija. Izrazio je uvjerenje da će svi politički akteri u BiH pokazati dozu odgovornosti prema povijesnoj prilici koju imamo pred sobom kako bi se ispunili preostali uvjeti EU, što bi u konačnici rezultiralo dostavljanjem upitnika Bosni i Hercegovini./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -