Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

PRIKRIVENI GOVOR MRŽNJE Dedović u rukavicama: Hrvati sistemski protjeruju Bošnjake iz zapadnog Mostara

Must Read

Boračke i druge organizacije, proistekle iz Armije Republike BiH, u ponedjeljak su nizom manifestacija obilježile 9. svibnja, Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, zatim Dan zlatnih ljiljana, te godišnjicu zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog kod Mostara.

Među ostalima, govor je održao i mostarski muftija Salem ef. Dedović koji je ustrdio da se Bošnjaci sistematski napadaju u zapadnom Mostaru!

Efendija Dedović je rekao da se u zadnje vrijeme događa ponovo “brutalni atak” na bošnjačke vrijednosti i “prava na bitisanje”, spomenuvši napade na neke hareme u zapadnom dijelu grada.

“To nije izolirani slučaj, to nije vandalizam, to nije pojedinačni ispad, to je politika. To je politika koja trijebi, politika koja ništi, politika koja briše, politika koja ne uvažava i ne priznaje drugoga i trećega i sve ostale u ovom gradu”, rekao je muftija, dodajući da je to politika koja želi napraviti grad po mjeri samo jednih.

“E neće moći! Neće moći tako. Neće moći nikako tako!… Sa ovoga mjesta, želimo kazati da takav Mostar nije bio kroz historiju i takav Mostar kroz historiju neće biti”, kazao je muftija Dedović.

Muftija je poručio Bošnjacima da “naš zajednički odgovor na tu politiku mora biti jedinstven”.

Pored ef. Dedovića, sporan je i govor Dženana Lete iz Patriotske lige BiH koji je rekao kako su Bošnjaci zaustavili tenkove JNA na Pologu i tako spasili Hrvate zapadne Hercegovine.

Zauzvrat, rekao je, Hrvati su 9. svibnja 1993. godine napali istočni Mostar.

Inače, ovo je samo najnovija epizoda u nizu pokušaja krivotvorenja povijesnih istina koje dolaze iz visokih političkih i vjerskih krugova bh. Bošnjaka.

J. G. / Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -