Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Hadžić: Koridor mora biti izgrađen u roku; Naredne godine BiH preuzima kontrolu svoga neba

Must Read

Ministar komunikacija i transporta BiH Damir Hadžić i šef delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador, Peter Sorensen na sastanku održanom u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH razgovarali su danas o mogućnostima ubrzanja izgradnje Koridora Vc, izradi transportne strategije BiH i preuzimanju kontrole bh. zračnog prostora od strane BHANSA-e. Sastanku je prisustvovao i ministar prometa i komunikacija Federacije BiH, Enver Bijedić.
U razgovoru o načinima ubrzanog financiranja izgradnje Koridora VC, ministar Hadžić je izrazio nadu da će EU podržati napore Ministarstva i drugih nadležnih bh. institucija kako bi se ubrzala izgradnja Koridora Vc.
“Vjerujem da ćemo Koridor Vc izgraditi u roku. Uvezivanje sa europskom putnom infrastrukturom potvrdit će važnost naše zemlje, ne samo za Europsku uniju (EU). Trenutno je u izgradnji 27 kilometara autoceste, a početkom 2013. godine planiramo izgraditi narednih 52 km. Na gradilištima će raditi 5000 radnika. Nastavljamo i sa eksproprijacijom zemljišta kako bi se stekli uvjeti za nesmetanu gradnju naše autoceste. Koridor Vc mora biti završen do početka 2020. godine”, istaknuo je ministar Hadžić.
Kao vid podrške, u organizaciji specijalnog predstavnika EU u BiH, Petera Sorensena, u drugoj polovini siječnja naredne godine, održat će se sastanak predstavnika bh. institucija uključenih u izgradnju Korida Vc sa ciljem formiranja Koordinacijskog tijela za izgradnju Koridora Vc. Zadatak ove grupe bila bi izrada Akcijskog plana ubrzane izgradnje autoceste na Koridoru Vc.
Usvajanju Politike transporta BiH prethodi izrada strategije transporta BiH. Usvajanje ovih dokumenata planirano je početkom ožujka 2013. godine. Tijekom sastanka, ministar Hadžić i ambasador Sorensen razgovarali su i o formiranju BHANSA-e, ATM strategiji, bh. kontrolorima letenja koji se obučavaju u Beogradu i suradnji BiH i EUROCONTROL-a. Ministar Hadžić je naglasio da se sve aktivnosti preuzimanja kontrole bh. neba od strane BiH odvijaju po planiranoj dinamici.
“Tijekom naredne godine, BiH će kontrolirati svoje nebo”, kazao je ministar Hadžić. Prioritetna zadaća Ministarstva komunikacija i transporta BiH je i funkcionalno uređivanje oblasti javnog RTV emitovanja u BiH. To podrazumjeva uvođenje korporativnog sistema upravljanja Javnog RTV sistema odnosno formiranje Korporacije javnih emitera kao ključne predpostavke za realizaciju projekta prelaska s analogne na digitalnu radiodifuziju, priopćeno je iz Ureda za odnosa s javnošću ministarstva komunikacija i prometa.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -