Published On: Fri, Aug 9th, 2013

Gužve na prijelazu granice kod Metkovića, građani BiH ne koriste zamjenske prijelaze

Na graničnom prijelazu na jugu BiH u subotu su se ponovile gužve na prijelazu granice BiH i Hrvatske zbog čega se poziva na korištenje drugih graničnih prijelaza u blizini koje građani ipak ne odlučuju potražiti zbog iznimno loše prometne signalizacije.

Na izlaz iz BiH u Doljanima se iz pravca Čapljine prema Metkoviću čeka oko jedan i pol sat. Istodobno veće gužve se biježe i na graničnim prijelazima Crvenome Grmu, Prisiki i Kamenskom koji vode prema hrvatskom Jadranu. Tamo se čeka 30 minuta na prijelaz granice. Na drugim graničnim prijelazima zadržavanja nisu dulja od 15 minuta, izvijestili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BiHAMK).

Oni pozivaju sve građane koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj rivijeri da umjesto Doljana koriste granične prijelaze Čepikuće i Ivanicu, a one koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije da koriste za prijelaz granice Zviriće, Bijaču, Crveni Grm i Orahovlje.

Mediji u BiH izvješćuju pak kako se građani ne odlučuju krenuti ka zamjenskim graničnim prijelazim jer je put do njih neoznačen.

Najveći je apsurd što je prava prometna pustolovina doći do najsuvremenijeg graničnoga prijelaza Bijače/Nova Sela koji je nedavno pušten u promet. Ovaj granični prijelaz ima tri ulazne i izlazne trake za prijelaz granice, no koriste ga mještani Ljubuškog u BiH jer autocesta na koridoru Vc u Hercegovini nije izgrađena niti pristupne ceste od glavnog magistralnog pravca M-17 na kojemu se nalazi i granični prijelaz u Doljanima.

HINA