Published On: Thu, Aug 8th, 2013

Zbog nedostatka novca, dio umirovljenika u FBiH još nije dobio mirovine

Samo dio umirovljenika u Federaciji BiH uspio je od 6. do 8. kolovoza naplatiti svoje mirovine, uprkos ranije datim obećanjima da će mirovine u tom vremenu biti isplaćene svima, a razlog za to je kronični nedostatak novca u Fondu MIO.

Prema pisanju Večernjeg lista, dio novca stigao je u pošte i on je podijeljen odmah prvi dan, a ostatak umirovljenika na isplatu će pričekati iduća dva-tri dana.

Nedovoljna količina novca, stari dugovi iz vremena bivše federalne Vlade i kontinuirani proračunski minusi razlog su zbog kojeg MIO FBiH posljednjih mjeseci ima silnih problema oko osiguranja novca za mirovine“, navodi list.

Podsjećajući da Fond MIO FBiH posljednjih mjeseci u kontinuitetu bilježi proračunski gubitak, a da se broj umirovljenika povećava iz mjeseca u mjesec, list prognozira da bi do kraja godine moglo doći do ozbiljnih problema u redovnoj isplati mirovina.

Prema ranije objavljenim podacima, Federalni Fond MIO u prošloj godini zabilježio je razliku između rashoda i prihoda od 47 milijuna KM.

Srna