GUGLAO KAROLINU PAVLOVIĆ? Mladiću pozlizlo, prekinuto suđenje

Ratko Mladić prebačen je danas iz sudnice Haškog tribunala u bolnicu u Hagu “iz predostrožnosti”, pošto mu je pozlilo u sudnici tijekom zasjedanja, izjavila je za Betu predstavnica suda Nerma Jelačić, prenosi FTV.

“Mladić je na putu za bolnicu, gdje je upućen iz predostrožnosti”, rekla je Jelačićeva. Ona nije imala druge informacije, niti je mogla da kaže kada će proces Mladiću biti nastavljen.

Zasjedanje Haškog tribunala u postupku protiv Mladića, optuženog za genocid u BiH, prekinuto je jutros privremeno zato što se Mladić nije osjećao dobro. Dok je njegov odvjetnik Branko Lukić unakrsno ispitivao svjedoka optužbe Davida Harlanda, Mladić je prvo zatražio pauzu, a onda je glavu naslonio na obje ruke. Lukić je sudiji rekao da se Mladić ne osjeća dobro, a predsjedavajući sudija Alphons Orie dao je pauzu i naložio da bude pozvano medicinsko osoblje.

Zastori između sudnice i galerije za javnost potom su spušteni, a Mladić je izveden iz sudnice. Zasjedanje je prekinuto poslije sat vremena, a prema svakodnenvom rasporedu rada pauze dolaze svakih 90 minuta.