Nedjelja, 26 svibnja, 2024

GRUDE: Pronađeno 50 ukradenih “mercedesa”

Must Read

Pretresom poduzeća za auto-servisiranje vozila marke “mercedes”, u sklopu kojeg se nalazi i auto-otpad, vlasništvo Jakova Mikulića u Ružićima kod Gruda u Federaciji BiH, pronađeno je oko 50 vozila “mercedes 124”, isječenih i rastavljenih u dijelove, za koje postoji sumnja da su ukradeni.

Mikulić nije uhićen. Kako saznajemo, pronađena vozila stara su između 15 i 20 godina, dok je njihova vrijednost na tržištu od pet do osam tisuća maraka.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj priopćeno je da su pretrese obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa.

– Za sada je utvrđeno da su dva pronađena vozila ukradena na području općina Doboj i Teslić u rujnu ove godine. Sumnja se da su četiri isječena vozila tijekom ove godine ukradena na području općina Derventa i Doboj – saopštili su iz dobojske policije.

Nad oduzetim vozilima biće obavljena dodatna vještačenja. Osim navedenih vozila, pronađen je i oduzet veći broj dokumentacije za vozila marke “mercedes 124”, za koje se sumnja da su ukradena, te veći broj domaćih i stranih registarskih oznaka, za koje će policija izvršiti dodatne provjere.

Prema informacijama iz CJB Doboj, također je pronađen i alat različite vrste i tipovi “numerata” za krivotvorenje brojeva šasije, pogodan za izvršenje kaznenih djela, kao i 25 motora i 20 mjenjača motornih vozila marke “mercedes 124”. I za ovo postoji osnov sumnje da potječu iz kaznenih djela, za koje će biti izvršene dodatne provjere.

U saopštenju CJB Doboj navodi se da su dva “mercedesa” bila pripremljena za ukucavanje novog broja šasije, te dokumentacija četiri vozila iste marke, za koja postoji sumnja da su u ranijem periodu ukradena na području Zapadnohercegovačkog kantona.

Istraga
Dobojska policija u suradnji s Okružnim tužiteljstvom Doboj i nadležnim sudovima nastavlja daljnji rad na utvrđivanju točnog činjeničnog stanja i dokumentovanju krivičnih djela teške krađe, krivotvorenje isprave i prikrivanje. Do sada je obavljena kriminalistička obrada nad više osoba s područja Gruda, Čelinca i Banjaluke, a koji se mogu dovesti u vezu s krađama “mercedesa”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -