Published On: Sub, lip. 9th, 2018

Grom udario u kuću: Pomislila sam da je granata, djeca su se uz krik probudila…

Od siline udara kamenje s kuće razletjelo se po okolnim kućama i automobilima i teško ih oštetilo

Konzervator Ivo Glavaš kazao je da je objekt Serdara Nakića Vojnovića ima iznimnu povijesnu važnost

Šire drniško područje je u noći s petka na subotu pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme, a grom je udario u ruševine stare kamene kuće na drniškoj Gradini. Kamenje se razletjelo po okolnim susjednim kućama i automobilima te ih oštetilo.

Na objekt zaštićene kulturne vrijednosti, u Drnišu poznatom kao kuća Nakića, potrebno je postaviti privremenu zaštitu prema uputama konzervatora, kako bi se spriječile daljnje moguće nezgode.

“Grom je tako jako udario da sam pomislila da je granata. Djeca su se uz krik probudila. Kad sam pogledala vani imala sam što vidjeti, ali hvala Bogu pa je nastala samo materijalna šteta. Apeliram u ime svih nas koji živimo uz taj objekt, pokraj kojeg svakodnevno prolazimo mi i naša djeca da se učini hitna sanacija jer je izravna prijetnja našim životima. Suprug mi tek stiže s puta, u šoku je, prije par dana samo tek kupili novi auto a on ga još niti vidio nije”, ispričala je za Radio Drniš Milena Potkrajšek Hrga. Oba oštećena automobilasu u vlasništvu njezine obitelji.

Konzervator Ivo Glavaš kazao je da je objekt Serdara Nakića Vojnovića ima iznimnu povijesnu važnost.

“Kad su Osmanlije posljednji put napale Drniš, on se branio iz te kuće koja ima i oružarnicu i na neki način je i fortifikacijski objekt”, istaknuo je za Radio Drniš.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer