Published On: Sri, kol 21st, 2019

GROBAR MEĐUNARODNOG PRAVA: Što je Komšić rekao kad je prisegnuo Bakiru?

Željko Komšić krši Ustav BIH pred očima OHR-a i US ambasade.

Ovo je tekst prisege koji je izrekao kada je prisegnuo Bakiru da će cijeli mandat od 4 otete godine od Hrvata uzurpirati Ustav BIH, kršiti ovlasti koje je dobio, i ismijavati Daytonski sporazum:

“Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana”.

 

Željko Komšić ne obavlja savjesno danu mu dužnost. Zapravo on radi sve suprotno od toga. On ne poštuje Ustav Bosne i Hercegovine nego krši i najavljuje daljnje kršenje tog Ustava, on ne provodi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti. Primjerice u dva mandata uzurpacije Ustava nije riječi progovorio  o povratku Hrvata i Srba u Sarajevo, Konjic, Jablanicu, niti o skrivanju zločinaca u Bugojnu.

On radi na kršenju ljudskih prava i osnovnih sloboda propagiranjem rasističke politike prema kojoj prava u ovoj državi pripadaju jednoj ideji i jednoj rasi a obveze i pravo na pravdanje pred višom rasom, nižoj rasi.

Komšić se ne brine o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana, nego svojim djelovanjem uporno zagovara podređenost hrvatskog naroda u BIH.

Komšić je mjerna jedinica rasizma OHR-a.  Potporom Komšiću OHR i US amabsada krše Opći okvirni sporazum za mir i njegove aneksu cijelosti.

Slom Općeg okvirnog sporazuma za mir i njegovih aneksa u cijelosti od strane OHR-a i US ambasade predstavljaju kraj međunarodnog prava.

Smrt međunarodnog prava u BIH predstavlja daleko veću opasnost za svijet nego za samu BIH. Ako ne postoji međunarodno pravo, i ako garanti međunarodnog prava proizvoljno minjenjaju njegovu logiku svijet ulazi u prostor potpunog kaosa.

Kaos je već jednom počeo iz Sarajeva. Projektanti kaosa znaju da su balkanske satrapije i narcisoidni, mali, hibridni lideri Balkana, savršen prostor za testiranje novih “izazova koji stoje pred međunarodnom zajednicom”.

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare