Subota, 22 lipnja, 2024

Ni Švabo nije što je nekada bio – Granični policajci Hrvatima uzeli putovnice pa ih “vratili” u bugarski autobus a onda napravili potjeru za Bugarima

Must Read

Hrvati koji su u srijedu u noći putovali iz Hrvatske u Njemačku cijeli život će prepričavati što im se tu noć dogodilo. Naime, oni su  oko dva sata u noći “zapeli” na nekoliko sati na granici između Austrije i Njemačke zbog neopreznosti granične policije.

Kako piše 24 sata, policajci su im uzeli putovnice i dokumente te ih potom zabunom ispostavili u autobus bugarskih registarskih oznaka.  Tad je počela noćna mora i za putnike i za granične policajce.

– Naša noćna mora počela je oko 2 sata, kad su njemački policajci ušli u autobus. Bili smo na prijelazu Walserberg kraj Salzburga i odlučili su nas sve pregledati.  Polovinu ljudi pogledali su površno. Vidjeli su njihove osobne i putovnice, a jednog su izveli iz autobusa i nisu mu dali u državu. No potom su policajci, vjerojatno kako bi si olakšali posao, uzeli dokumente 17 putnika i napustili autobus. Nisu se vraćali nazad, dokumente nisu vratili, a nisu nam ni dali da se udaljavamo od autobusa. Nismo mogli ni otići obaviti nuždu – ispričao je za 24 sata jedan od putnika koji je htio ostati anoniman.

Na konstantna pitanja  gdje su im putovnice , policajci nisu željeli odgovoriti. Tek su poslije priznali da su ih zabunom ostavili u drugom autobusu. Drugi problem je bio taj što su taj drugi autobus iz Bugarske pustili i bio je već daleko od granice. Koliko su putnici uspjeli doznati, policajci su organizirali pravu potjeru te su Bugare zaustavili nakon 80 kilometara.

– Cijelo to vrijeme čekanja nisu zaustavili ni jedan autobus koji je ulazio u Njemačku. Dokumente su vratili tek oko 5.20 i nisu se ispričali – kaže putnik. Tek su svakome od njih dali potvrdu da su čekali na granici i da to mogu predati na poslu.

– Brine nas sve što nitko ne zna što je bilo s dokumentima i je li ih netko fotografirao. Ako jesu, s fotografijama mogu u Njemačkoj dići i kredit – razočaran je putnik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -