DODIK: Izetbegović završava svoju političku karijeru, a ja svoju tek počinjem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se u 2018. godini držati svojih osnovnih političkih principa i truditi da Republika Srpska bude što bolje pozicionirana i u političkom i na ekonomskom i sigurnosnom planu te je poručio da će Izetbegović 2018. završiti svoju političku karijeru, a da on svoju tek počinje.

“U 2017. godini smo napravili dobru osnovu za ekonomski rast i razvoj Republike Srpske. Imamo najveći broj zaposlenih od kada je formirana RS”, rekao je Dodik, navodeći da se ima čime pohvaliti, javlja Srna.

Dodik je, povodom izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da BiH mora početi funkcionirati bez stranaca, rekao da posljednjih deset godina priča to što sada govori Izetbegović.

“Može on pričati što hoće, on ove godine završava svoju političku karijeru. A ja svoju tek počinjem… Za one koji ne znaju, Bakir ove godine završava svoju političku karijeru, neće imati mogućnost kandidirati ni za jednu važnu političku funkciju”, rekao je Dodik za Kurir.

Kada je riječ o stavu Srbije da je za cjelovitu BiH i posjeti članova Predsjedništva BiH predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Dodik je rekao da mu to ne smeta.

On je dodao da je Srbija jasna u stavu da poštuje Daytonski sporazum, teritorijalni integritet BiH i svaki dogovor unutar BiH.

“I s te strane, Vučić nikada nije propustio da kaže da, pored toga što poštuje BiH, voli Republiku Srpsku, a to je nama važno”, rekao je Dodik.

On je istaknuo da oporba u prvim danima nove 2018. godine nema čime da se bavi, pa ga optužuje da je pjevačici Svetlani Ceci Ražnatović dao vladin helikopter za novogodišnji nastup u Banja Luci./HMS/

more recommended stories