Subota, 25 svibnja, 2024

Građanin Ž.B. u Posušju na dan općine položio vjence tvrdeći da je predsjednik

Must Read

Protokol polaganja vijenaca pred spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Posušju  prije dva dana  na trenutak je prekinut kada je pred spomenik došao čovjek smiješno ozbiljnog lica i sijede kose, zalizane uzbrdo kao u Staljina onomad, uz njega su bila i dva  tjelohranitelja. 

Pojavio se od nikud tvrdeći za sebe da je nekakav predsjednik- kazao nam je Filip Landeka, jedan od prisutnih na skupu.

Kakav predsjednik? Čega – pitali smo?

Predsjednik nekakve Federacije, nikad čuo – odgovorio nam je.

Kasnije smo saznali da se radi o Živku Budimiru, čovjeku koji ima psihičkih smetnji još od srednje škole kada je zbog nemogućnosti da shvati logiku razlomaka, napustio gimnaziju i otišao u Srbiju upisavši srednju vojno-bezbednosnu uz tečaj baleta i odbojke.

Iako je policija htjela intervenirati lokalni vlastodršci su ih zamolili riječima – Pustite ga, vidite da je pukao čovjek, brzo će on otić.

Inače Posušje kao i ostale tri općine u ZHŽ-u nemaju adekvatne institucije koje se bave psihički oboljelim osobama. Novca za takvo što, tvrde u županiji ZHŽ-a naprosto nema.

Psiholozi pak tvrde da za to možda  i nema potrebe budući da većina takvih slučajeva na ovaj ili onaj način u ovoj zajednici nije marginalizirana nego funkcioniraju na neki svoj način.  Tu i tamo neki zalutaju i izgube se. U ovom slučaju  u politiku.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -