Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Grad Pula otkazao koncert: Ne može Thompson, ne može ni Bora Drljača

Must Read

Nakon razgovora pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića s organizatorima, otkazan je nastup srpskoga folk pjevača Bore Drljače koji je u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao nastupiti 13. siječnja u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja, priopćeno je u petak iz Ureda pulskoga gradonačelnika.

Zajednica Srba u Istri okuplja manji dio pripadnika srpske manjine u toj županiji. Vijeće srpske manjine u Istri – koje je legitiman predstavnik građana srpske nacionalnosti u toj županiji – uručilo je jučer Miletiću Svetosavsku povelju za doprinos očuvanju i promociji kulturnoga i nacionalnoga identiteta u Istri i za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina.

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenoga izvođača Bore Drljače, čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati 13. siječnja u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja, u kojemu će se proslava održati, nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa navedenoga izvođača, stoji u priopćenju.

Naime, srpski pjevač Boro Drljača javnosti je poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu, a kako navode neki mediji, “u nekim pjesmama pjevao je o hrvatskim braniteljima kao ‘ustašama’”, a u vrijeme rata “pjesmom slavio Radovana Karadžića“.

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenoga izvođača Bore Drljača, koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnoga poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu, stoji u priopćenju za javnost pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića, prenosi Slobodnaevropa.org.

Grad Pula ima nultu toleranciju prema netoleranciji, nacionalnoj isključivosti i vjerskoj netrpeljivosti. I pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu svake se godine odbija zahtjev za pjevanjem u Areni, a svega je jednom – 2011. godine – uspio izboriti nastup, ali ne u Areni, nego u prostoru kilometar dalje.

(www.jabuka.tv)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -