Srijeda, 29 svibnja, 2024

Gotovina za Kurir: Srbi se trebaju vratiti, Hrvatska je i njihova zemlja, nije ovo više moja nego njihova kuća

Must Read

Rat je stvar prošlosti, treba se okrenuti budućnosti, a izbjegli Srbi se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska i njihova zemlja, kazao je hrvatski general Ante Gotovina u ekskluzivnom intervjuu beogradskom tabloidu Kuriru.

U intervjuu koji je objavljen u broju od ponedjeljka, Gotovina je poručio izbjeglim Srbima da se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska “njihova domovina, kao što je i moja”. 

“Nije ovo moja kuća više nego što je njihova”, dodao je general Gotovina, kako ga citira Kurir. List navodi da će u ponedjeljak na svom portalu objaviti i tonski zapis intervjua.

Na pitanje novinarke “Kurira” hoće li će Srbi povjerovati njegovom pozivu da se vrate, Gotovina je uzvratio da je “to stvarnost” i ponovio kako je Hrvatska i njihova kuća.

“To je jasno. Pa, nije ovo moje više nego što je njihovo. Oni koji se žele vratiti, koji imaju kuće ovdje, ne trebam ih ja pozivati. Oni trebaju doći”, rekao je general Gotovina.

Na pitanje hoće li se u zalagati da zločini nakon Oluje, za koje je on u Haagu oslobođen odgovornosti, u Hrvatskoj budu procesuirani Gotovina je odgovorio: “Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave”.

Na tvrdnju novinarke da u Hrvatskoj uživa ogroman ugled, general Gotovina je rekao da je on “običan građanin”.

“Ja sam običan građanin, kao i svaki drugi, bio Mađar, Talijan, Rusin, Srbin, Nijemac. Zapravo, ovo je njihova domovina jednako kao što je i moja”, kazao je Gotovina.

Hrvatski general kratko je i opisao i suživot s ostalim pritvorenicima u Sheveningenu. “Morali smo živjeti zajedno i živjeli smo u skladu s tim”.

Na tvrdnju kako se u hrvatskim medijima spominje njegova moguća politička karijera, general Gotovina je izbjegao odgovor, ali je novinarku Kurira pozvao na kavu. “Ako dođete u Hrvatsku popićemo kavu zajedno. Bog”, kazao je general na kraju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -