Published On: Čet, sij 21st, 2021

GOSPIĆ KAO NOVO IZLAZIŠTE? Ugostitelji oslobođeni poreza na potrošnju za 2021.

GRAD Gospić oslobodio je ugostitelje na svom području plaćanja poreza na potrošnju za 2021. kako bi im pomogao ublažiti negativne posljedice pandemije na poslovanje te pomogao u osiguranju održivosti poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu, izvijestili su u četvrtak iz Grada Gospića.

Ugostitelji su plaćanja poreza na potrošnju za ovu godinu oslobođeni temeljem odluke Grada Gospića, a kako su na upit Hine rekli iz Grada, porez na potrošnju u Gospiću iznosi 3 posto od prometa odnosno potrošnje pića.

Odlukom će sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na području Gospića u 2021. biti oslobođene od plaćanja tog poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića.

“Tijekom ove pandemije u dva se navrata zabranio rad za ugostitelje i odlučili smo nizom mjera rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta. S tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje”, poručio je gospićki gradonačelnik Karlo Starčević.

Poduzetnici oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine

Poduzetnici su tako oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad Gospić je u prosincu prošle godine odlučio i o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga, koja će im isplaćivati dok god im je onemogućen rad.

Visina sredstava određena je brojem zaposlenih pa tako oni koji imaju do tri zaposlena mogu ostvariti potporu od 2000 kuna, od četiri do šest zaposlenih potporu od 4000 kuna, a oni sa sedam do devet zaposlenih 6000 kuna. Za poduzetnike s 10 i više zaposlenih osigurana je potpora od 8000 kuna.

Sve te mjere će trajati dok poduzetnici koji su zatvoreni u Gospiću ne budu mogli nastaviti s radom, a Starčević najavljuje da će svi ugostitelji putem e-maila na koji su dostavljali zahtjeve za potporu biti obaviješteni o nastavku dodjele potpora.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>