Published On: Čet, sij 21st, 2021

Merkel: Srce mi se slama kad vidim koliko je mnogo ljudi ondje umrlo u samoći

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel izjavila je kako je snažno emocionalno pogađa velik broj umrlih u domovima za starije do kojeg je došlo tijekom pandemije koronavirusa.

“Srce mi se slama kad vidim koliko je mnogo ljudi…ondje umrlo u samoći”, kazala je Merkel novinarima u Berlinu. “I meni to emocionalno pada vrlo teško”, priznala je.

Broj umrlih u pandemiji od početka prosinca u Njemačkoj se utrostručio popevši se na gotovo 50.000 umrlih, povezano sa zarazom koronavirusom.

Drugim valom pandemije covida-19 posebno su snažno pogođeni domovi za starije.

O čekanju s cjepivima

Kancelarka je također branila odluku Njemačke da se pridruži zajedničkoj inicijativi Europske unije za nabavu cjepiva i odbacila tvrdnje da njezina zemlja nije za sebe osigurala dovoljno cjepiva.

Merkel je novinarima rekla da bi bilo “zaista, zaista grozno” da je Njemačka mogla krenuti s cijepljenjem dok druge, slabije zemlje stoje po strani i čekaju.

“Također bi me jako zbunilo…da smo radili tako da nadmašimo jedni druge”, rekla je kancelarka dodavši da Njemačka možda ne bi nužno mogla sama dobiti ovu bitku, zbog svojih niskih proizvodnih kapaciteta.