Published On: Fri, Mar 31st, 2017

GORAŽDE: SDA izbacila iz županijske vlast SBB


Glasovima 15 zastupnik Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH, Novog pokreta, Stranke dijaspore, Stranke za bolje Goražde Esada Radeljaša, BPS-a i Liberalne stranke (LDS) Skupština Bosansko-podrinjske županije smijenila je danas trojicu ministara Saveza za bolju budućnost (SBB), javio je reporter Avaza.

Smijenjeni su ministar za gospodarstvo Vlade BPŽ Meho Mašala, ministar za boračka pitanja Šemso Muslić i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo i raseljene osobe Damir Dučić. Također, smijenjen je Muamer Omanović, zamjenik predsjedavajuće Skupštine BPK.

Tijekom glasanja o smjeni Omanovića, zastupnici SDP, DF i A-SDA te samostalni zastupnik Neno Zuko napustili su zasjedanje u znak prosvijed, jer smatraju da je na taj način prekršen Ustav Župnije.

Podsjetimo, skupina zastupnik inicirala je izvanredno zasjedanje Skupštine BPŽ Goražde, koje je započelo u 16 sati. Zastupnicima u Skupštini BPŽ je kao materijal dostavljen i prijedlog odluke premijera BPŽ Emira Okovića za razrješenje ministara iz reda SBB-a. Nova većina ima 15 zstupnik.

Kako je javio reporter Avaza, za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine BPŽ imenovan je Edim Fejzić iz Stranke dijaspore./HMS/