Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Google testament: Sve naloge možete prepisati nasljedniku

Must Read

Svakodnevnim korištenjem interneta gomilaju se nove količine podataka o svakome od nas, koje stvaramo namjerno ili nenamjerno.
Svi ti podaci se čuvaju u bazama Gugl serivs, poput Džimejla, JuTjuba, Gugl Drajva i Google +.
Jednom, kada podaci ostanu bez svoga vlasnika Google će znati što dalje s njima – ali samo ako ste se vi prethodno pobrinuli za to!
Naime, nova Gugl alat nazvana Menadžer za deaktiviranje naloga, koja se može pronaći u postavkama vašeg Google profila, omogućuje da odaberete što će se dogoditi s vašim podacima kada vas jednom ne bude.
Neaktivnost naloga se može podesiti na mjesec, tri ili šest mjeseci i na godinu dana, a nakon isteka tog razdoblja Google će postupiti onako kako ste vi željeli. Vaše podatke će trajno izbrisati ili ih proslijediti rođaku, ženi, djetetu ili nekoj drugoj osobi od povrjerenja, koju ste vi odredili. Gugl će zadržati lozinke, ali će kompletni podaci korisnika postati vlasništvo odabrane osobe.
Prije nego što pozove odabranu osobu, kako bi joj predala podatke, Google će preko alternativne mail adrese (koju svi imamo) pokušati stupiti u kontakt s vlasnikom i ako ne dobije odgovor u određenom razdoblju, započeti proceduru transfera podataka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -