Published On: Fri, Aug 23rd, 2013

GO HDZ BiH: Pozivamo sve Hrvate Mostara da se odazovu predstojećem popisu

Na svojoj jučerašnjoj sjednici mostarski Gradski odbor HDZ-a BiH raspravljao je o popisu stanovništva u BiH koji će se održati od 1. do 15. listopada ove godine te o pripremama i načinu djelovanja Odbora na aktivnome uključivanju i praćenju toga popisa.

Pozivamo sve Hrvate Mostara da se odazovu predstojećem popisu i istodobno apeliramo na veliki broj hrvatskih izbjeglica da se prijave i ovjere svoju nazočnost u BiH“, kazao je predsjednik Gradskoga odbora Slađan Bevanda, dodavši kako je predstojeći popis stanovništva najvažnije pitanje opstojnosti hrvatskoga naroda u Mostaru i BiH.

Predsjednik Bevanda podsjetio je i na činjenicu da je sudjelovanje u popisu stanovništva ne samo moralna nego i zakonska obveza te dodao da će se Gradski odbor zalagati za to da se popis obavi u skladu sa zakonom.

Članovi Gradskog odbora jednoglasno su usvojili Operativni plan djelovanja na praćenju procesa popisa stanovništva, a Danijel Vidović imenovan je za koordinatora svih organizacijskih i promidžbenih aktivnosti koje će biti realizirane zajedno s članovima stranačkih timova viših razina, stoji u priopćenju iz mostarskoga Gradskog odbor a HDZ-a BiH.

bljesak