Published On: Pon, sij 20th, 2020

GO HDZ BiH MOSTAR: Pozivanjem OHR-a SDA bježi od odgovornosti

Lokalni izbori u Gradu Mostaru su prije svega pravno pitanje nastalo na temelju odluke i rješenja Ustavnoga suda BiH te pasivnosti Parlamentarne skupštine BiH u provođenju onoga što je Ustavni sud u ranijim presudama nedvosmisleno utvrdio, stoji u priopćenju za javnost Gradskog odbora HDZ BiH Mostar, koje je odgovor na priopćenje mostarske organizacije SDA, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Navodi se da, nakon dva neodržana izborna ciklusa, Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar, zajedno s građanima Mostara, lokalne izbore drži elementarnim civilizacijskim pitanjem, jer se izbori naprosto moraju održati.

-Kao građane Mostara, žalosti nas destruktivan pristup toj temi, osobito nakon toliko vremena koje je iza nas te utvrđenih modela izbornih pravila za Grad Mostar, koja su postignuta kroz konstruktivan pregovarački proces 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, istaknuto je te se dodaje:

“Upravo taj proces je dokazao kako jedino dogovor domaćih aktera može biti kvalitetno rješenje, i u konačnici trajno rješenje, a na to sve smo dobili i veliku potporu međunarodnih partnera u Bosni i Hercegovini, jer upravo je to pristup koji oni očekuju od nas samih”, priopćeno je.

Mostarski HDZ poručuje da je pozivanje od strane Gradskog odbora SDA na intervenciju OHR-a, u najmanju ruku deplasirano, te predstavlja bježanje od odgovornosti koju su preuzeli.

Podsjećamo, gradski odbor SDA Mostar danas je poručio da priželjkuje intervenciju OHR-a pri raspisivanju izbora u Mostaru.

“Ukoliko HDZ BiH nastavi s ovakvom politikom, smatramo da se izbori u Mostaru mogu održati samo na osnovu odluke međunarodne zajednice, odnosno Ureda visokog predstavnika, jer na osnovama koje iznosi Dragan Čović, to je nedovoljno i u suštini neostvarivo”, poručili su iz SDA./R. I./HMS/