Nedjelja, 14 travnja, 2024

Gladni ste? E, pa vidite ovo

Must Read

Četrnaest zaposlenih u Centru za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja /CIP/ BiH, sa sjedištem u Mostaru, tijekom 2011. godine potrošilo je ukupno 787.745 KM.

U izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH navodi se da su računi za mobilne telefone osam radnika ovog centra plaćeni 9.294 marke, što je otprilike polovina ukupnih troškova telefonskih i poštanskih usluga za koje je Centar u 2011. godini izdvojio 18.783 KM.

Pravo na plaćen mobilni telefon ima i vozač i to u iznosu od 50 maraka mjesečno, a apsolutni rekorder je direktor Centra Borko Sorajić koji mjesečno može napraviti račun za mobilni telefon do 600 maraka, pišu Nezavisne novine.

Zaposleni tvrde da su sada troškovi mobilnih telefona prepolovljeni i da direktor nikad ne potroši više od 300 KM.

Izdaci za upotrebu službenih vozila iznosili su 17.725 KM, a troškovi iznajmljivanja poslovnih prostorija 88.625 KM. Nije se štedjelo ni na troškovima reprezentacije koji su prošle godine iznosili 13.685 KM, pišu banjalučke novine.

Sedam članova Upravnog odbora, koji su lani održali četiri sjednice, dobili su ukupno 52.000 KM. Mjesečno je predsjednik UO inkasirao 800 KM, njegov zamjenik 700 KM, a članovi tog tijela po 600 KM.

Odgovarajući na pitanje da li je opravdano postojanje CIP BiH, pomoćnik direktora Centra Ranko Grahovac kaže da je ta institucija osnovana zakonima na razini BiH.

Grahovac ističe da revizija nikada nije uputila zamjerke na financijsko poslovanje CIP-a, a što se troškova tiče, dodao je da sve stavke u proračunu odobrava Vijeće ministara BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ISTRAŽIVANJE TJEDAN DANA UOČI IZBORA U HRVATSKOJ: Granićev DC nadzire 100% agencija za istraživanje, Facebook i Instagram, potom 100% medija i i dalje je...

Poznati su rezultati posljednje ankete pred parlamentarne izbore koji će se održati iduće srijede. Anketu je objavio DC-ov HRT u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -