Petak, 19 travnja, 2024

GEORGE MORA IZ RUSIJE: MOSKVA proglasila Sorošev fond nepoželjnim

Must Read

MOSKVA – Rusko Tužiteljstvo proglasilo je nepoželjnim Zakladu za otvoreno društvo i Institut otvoreno društvo za pomoć, koje pripadaju mreži nevladinih organizacija čiji je osnivač američki biznismen George Soros, objavio je danas sajt Sputnjik.
Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva, njihova djelatnost predstavlja prijetnju za sigurnost i ustavni poredak Rusije.
Odluka je donijeta na inicijativu Vijeća federacije Rusije da se ove organizacije unesu u takozvanu patriotsku “stop-listu”, koju je Gornji dom ruskog parlamenta usvojio u srpnju.
U “stop-listi” nalaze se još 12 organizacija, među kojima je sedam iz SAD, dvije iz Poljske i tri iz Ukrajine, među kojima su Fond Soroša, Fond MacArthur, Freedom House, Svjetski kongres Ukrajinaca, Nacionalni fond za demokraciju, Međunarodni republikanski institut, Nacionalni demokratski institut za međunarodna pitanja, Fond Charlesa Stewarta Mota i Fond za obrazovanje.
Rusija je još u svibnju ove godine usvojila zakon kojim se omogućuje proglašavanje svih stranih nevladinih organizacija nepoželjnima, ukoliko se utvrdi da njihova djelatnost na bilo koji način narušava ustavni poredak ili sigurnost zemlje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -