Nedjelja, 14 travnja, 2024

GDJE LJETUJEMO: Turska apsolutni hit, broj bh turista u Hrvatskoj ni ove godine nije premašio rekordnu 93-u

Must Read

Direktor Centrotoursa Muamer Lutvić kazao je Feni da prodaja aranžmana za Tursku ide odlično, ali da mnogi građani, kao alternativu, zbog jeftinijih cijena, traže u Albaniji

Apsolutna hit destinacija ovoga ljeta za Bosance i Hercegovce je Turska, dok  sve manje bh. građana svoj odmor provodi u Hrvatskoj – pokazuju podaci  turističkih agencija iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara. Daleko je taj broj od rekordnog broja od 450.000 turista koliko ih je boravilo u Hrvatskoj 1992. 93-e, i 94-e godine, što je donekle i razumljivo jer je smještaj tada bio gotovo bagatela.

Direktor Centrotoursa Muamer Lutvić kazao je Feni da prodaja aranžmana za Tursku ide odlično, ali da mnogi građani, kao alternativu, zbog jeftinijih cijena, traže u Albaniji.

– Ove godine je zabilježen rast prodanih aranžmana u Neumu, ali tražene su i Crna Gora i Grčka – kazao je Lutvić, te dodao da je Hrvatska dosta manje tražena u odnosu na protekle godine.

Direktorica Agencije NikkiTravel iz Mostara Nikica Demirović kazala je da veliki broj građana traži aranžmane za Jadran, ali i da odustaju zbog popunjenosti kapaciteta i visokih cijena.

– Mostarci masovno putuju u Tursku koju prošle godine nisu htjeli ni da uzmu u obzir. Tu je i Albanija koju smo već davno prodali – naglasila je.

 

Kao veliko iznenađenje ove godine, Demirović je izdvojila južni dio Italije i Crno more.

 

Predstavnica banjalučkog Kompas-Toursa Višnja Račić kazala je da Banjalučani ove godine preferiraju Grčku, ali da su dobili i veliki broj upita za Tursku.

 

– Dosta njih ove godine ide na krstarenje Volgom, a slabije se traži Hrvatska – naglasila je.

 

Iz agencije Jungle Travel BiH kazali su da bh. građani od dalekih destinacija najčešće odlaze u Šri Lanku, nakon čega slijede Zanzibar, Bali i Tajland.

 

(FENA/mr)

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -