Srijeda, 24 travnja, 2024

GALIĆ VUKOVIĆU: Stanje graničnih prijelaza izuzetno loše, nedostaje novca, kadrova…

Must Read

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić susreo se danas (19.11.2015.) sa predsjednikom Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH Vjekoslavom Vukovićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Galić je informirao Vukovića o aktivnostima koje provodi ova policijska agencija, kazavši da su svi kapaciteti i materijalni resursi na raspolaganju u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Dodao je i da je najveći problem u daljnjem razvoju Granične policije BiH kadrovska nepopunjenost, nedostatak proračunskih sredstava koje GPBiH ima na raspolaganju za realiziranje razvojnih projekata, te stanje infrastrukture na graničnim prijelazima.
-Loše stanje infrastrukture na pojedinim graničnim prijelazima znatno otežava rad i granične provjere. Nadamo se da će nadležne institucije imati više razumijevanja i odvojiti neophodna financijska sredstva za izgradnju, čime bi bio poboljšan rad pripadnika Granične policije BiH kao i svih ostalih agencija koje rade na graničnim prijelazima – kazao je Galić.
Članovi ovog odbora nedavno su posjetili neke bh. granične prijelaze i zaključili da je stanje na pojedinim izuzetno loše.
Vuković je ovom prilikom najavio obilaske i drugih graničnih prijelaza te da će u okvirima nadležnosti Odbor učiniti sve kako bi se poboljšao i unaprijedio rad Granične policije BiH.
Razmijenjena su i dosadašnja iskustva u vezi s predstavkama građana. Konstatirano je da je manji broj žalbi upućen na rad policijskih službenika ove agencije, za koje je nakon provjera, utvrđeno da su osnovane./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x