FTV: Potočare osiguravala agencija Izetbegovićevog savjetnika

Za sigurnost u krugu Memorijalnog centra Potočari bila je zadužena agencije “Securitas”, u vlasništvu Mirsada Ćatića, savjetnika Bakira Izetbegovića, objavila je Federalna televizija.

Tužiteljstvo BiH sprovodi istražne radnje zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije 11. srpnja, pregledaju se svi snimci kako bi napadači bili identificirani i utvrđena eventualna odgovornost, javila je FTV.

Federalna televizija navodi da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH ograničila broj policijskih službenika koji su mogli biti u krugu Memorijalnog centra, gdje je, međutim, bilo dozvoljeno prisustvo pripadnika zaštitarske agencije ““Securitas””, čiji je direktor Mirsad Ćatić, koji povremeno radi kao savjetnik bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Prilikom napada na premijera Vučića ponovo izašla na vidjelo neorganiziranost policijskih i sigurnosnih službi u BiH.

Navodi se da je tijekom priprema za komemoraciju i sahranu bilo “čudnih sigurnosnih procjena” i da je informaciju o sigurnosti u krugu Memorijalnog centra toj televiziji potvrdio i načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Zaista ne znam tko drži tu firmu. Znam da su momci iz firme ‘Securitas’ i da je njih 150 radilo na osiguranju”, rekao je Duraković.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić nije htio pred kameru Federalne televizije.

Za sigurnost dužnosnika u Memorijalnom centru u Potočarima bila je zadužena Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

more recommended stories