Subota, 25 svibnja, 2024

Front i HERA pozivaju na masovnu šetnju za formiranje Trećeg entiteta

Must Read

Udruženje „Front“ iz Sarajeva te HERA  – hercegbosanska republikanska alternativa pozivaju građane BiH da se sutra, u petak 23.11.2012. godine, masovno odazovu Mirnoj šetnji za narod Palestine, koja će se održati u Sarajevu sa početkom u 15,00 sati  mirnom šetnjom do Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva. Na ovaj način Front i HERA žele poručiti svijetu da ono što se dogodilo hrvatskoj samoupravi, kad je ugašena tenkovima, svijet ne smije gledati ponovno, u svom daleko krvavijem obliku  – u Palestini.

Ovaj vid mirnog protesta ima za cilj pokazati da narod Palestine nije sam, da je pravo na samoodređenje univerzalno pravo koje vrijedi jednako u BIH kao i u Izreaelu  te da i građani, koji su ne tako davno prošli kroz neviđene zločine, transparentno dižu svoj glas protiv bilo kojeg vida zločina nad nedužnim civilima i djecom.

Bez obzira na dogovoreno primirje, mirni protest će se održati kako bi se skrenula pažnja na potrebu dugoročnog održavanja istog, kako se zločin nad civilima i djecom više nikada ne bi dogodio u ovoj okupiranoj zemlji.

Front i HERA sličan protest organizirat će u Mostaru u znak potpore i hrvatskom entitetu u BIH, kako netko slučajno ne bi pomislio da su bošnjačke NVO organizacije poput recimo Fronta licemjerne i nacionalističke.

napomena: tekst je aktivistički dorađen

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -