Published On: Pet, pro 15th, 2017

FRANCUSKA: Vlak prepolovio školski autobus, poginulo četvero djece, 20 ozlijeđeno

Četiri djeteta poginula su, a dvadeset osoba ozlijeđeno kad je školski autobus prepolovljen u sudaru s vlakom na jugozapadu Francuske.

Školsko vozilo koje je prevozilo dvadesetak adolescenata jedne škole, starih od 13 do 17 godina, udario je vlak na željezničkom prijelazu u Millasu, u istočnim Pirinejima, blizu granice sa Španjolskom, prenosi Hina.

U nesreći su sudjelovale 24 osobe, djeca od 13 do 17 godina na školovanju u Millasu.

Iznimno težak postupak identifikacije

“Ustanovljena su četiri smrtna slučaja, deset osoba u stanju krajnje hitnosti i deset u stanju umjerene hitnosti prebačeno je u okolne bolnice”, istaknuto je iz prefekture istočnih Pirineja, u priopćenju objavljenom u noći s četvrtka na petak.

“Postupak identifikacije počeo je i iznimno je težak”, kazao je novinarima francuski premijer Edouard Philippe, stigavši tijekom večeri u grad s 4000 stanovnika.

Francuska nacionalna željeznička tvrtka (SNCF) objavila je kako je “po svjedocima, željeznički prijelaz normalno radio, ali to treba potvrditi istraga”.

Radi se klasičnom prijelazu s automatskom signalizacijom i dvije rampe, istaknula je tvrtka po kojoj se taj željeznički prijelaz “ne smatra posebno opasnim”.

Vatrogasci rade na spašavanju

“U ovom trenutku čini se da nije postojao mehanički problem na tom prijelazu”, izjavila je na radio postaji France Info Carole Delga, predsjednica pokrajine Occitanie, prije dolaska u Millas.

Nacionalna udruga Prava žrtava ocijenila je da se SNCF “jako brzo izuzeo od svake odgovornosti u toj nesreći”.

“Puno je nesigurnosti na ovom stupnju istrage”, izjavila je dužnosnica regionalne policije.

“Vatrogasci rade na spašavanju, policajci na identifikaciji žrtava kao i na istrazi”, dodaje se.

Tužiteljstvo je otvorilo istragu o “ubojstvu iz nehata”./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare