Subota, 15 lipnja, 2024

Francuska vlada usvojila zakon o istospolnim brakovima

Must Read

Francuska vlada usvojila je plan zakona o legalizaciji istospolnih brakova koji je u svojoj izbornoj kampanji najavljivao predsjednikFrancois Hollande. Zakon bi, među ostalim, omogućio homoseksualnim parovima posvajanje djece, ali ne i medicinsku pomoć lezbijskim parovima kako bi zatrudnjeli. Zakon podupire 65% francuske javnosti. Slične zakone već imaju Španjolska, Portugal, Belgija i Nizozemska.

 

Ovaj će zakon predstavljati napredak za cijelo društvo, rekao je predsjednikHollande. ‘Riječ je o vrlo važnom koraku prema jednakosti prava’, kazala je ministrica obitelji Dominique Bertinotti nakon sastanka članova vlade te dodala kako će se rasprava o ovom pitanju nastaviti među članovima parlamenta. Ministrica je pozvala da rasprava o pitanju kojemu se protivi velik dio desne oporbe, kao i Katolička crkva, bude realna.

‘Brak je zajednica između dviju osoba istoga ili različitog spola’, stoji u planu zakona, u sklopu kojega će se raspravljati i o mogućnosti da istospolni par ima pravo na usvajanje djece. Zakon o ‘braku za sve’ trebao bi promijeniti definiciju braka u građanskom zakonu iz ‘zajednice muškarce i žene’ u ‘zajednicu dviju osoba’.

Nekoliko europskih država, među kojima su Belgija, Nizozemska, Portugal i Španjolska, već je legaliziralo istospolni brak i usvajanje djece. (Hina)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -