Published On: Sub, kol 7th, 2021

FRA MIRKO MAJDANČIĆ, SVJEDOK OBRANE DRAGANA VIKIĆA: Komšić je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte skupa

Gvardijan Franjevačkog samostana Duha svetoga u Fojnici fra Mirko Majdančić za Deutsche Welle govorio je, uz ostalo, o svom odnosu prema drugom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Treba napraviti osnovne okvire da se svako osjeća dobro. Ovdje je dolazio moj ratni i sadašnji prijatelj Željko Komšić, pa su mi Hrvati psovali mater i spominjali roditelje, šta ja njega imam primat. On je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte, mada ja mislim da nije ispravno da on bude član Predsjedništva. Hrvati npr. hoće konja i mi hoćemo da nas konj predstavlja ali mi ga izabrali, kazao je fra Mirko.

Fra Mirko kaže kako je rješenje malo iskrenosti i ljubavi prema onom drugome.

Primjer: Prije nekoliko dana sam prešao preko Rostova, tamo se traži gdje su zakopani pobijeni Hrvati iz Bugojna. Nema šansi da Bošnjaci Bugojna poput Mlače (op. Red.: ratni načelnik Bugojna) ne zna gdje su njihove kosti, kao ni ministar Cikotić. Iskreno bi bilo da kažu, braćo ili polubraćo ili amidžići Hrvati, eno gore iskopajte, odnesite kosti i sahranite ih. E tad bi ja vjerovao da ima želje da nešto gradimo, tad bi Srebrenica bila i Hrvatima sveto mjesto. Ne mogu ja samo svoje žrtve proglasiti svetima. Hajmo ih pronać sve, kazao je fra Mirko./HMS/

Napomena: Majdančić je primio Komšića nakon trećeg nametanja, u samostan u Fojnici u kojem su ubijeni dva franjevačka mu brata. Bez iti jednog upita što je on Komšić učinio glede tog procesa i je li ikada išta učinio. Potom je svjedočio u korist Dragana Vikića optuženog za ratne zločine nad Hrvatima. Hrvati mu nisu psovali mater. Samo su zaključili da je prilično bijedan čovjek.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare