Published On: Sub, kol 7th, 2021

FRA MIRKO MAJDANČIĆ, SVJEDOK OBRANE DRAGANA VIKIĆA: Komšić je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte skupa

Gvardijan Franjevačkog samostana Duha svetoga u Fojnici fra Mirko Majdančić za Deutsche Welle govorio je, uz ostalo, o svom odnosu prema drugom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Treba napraviti osnovne okvire da se svako osjeća dobro. Ovdje je dolazio moj ratni i sadašnji prijatelj Željko Komšić, pa su mi Hrvati psovali mater i spominjali roditelje, šta ja njega imam primat. On je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte, mada ja mislim da nije ispravno da on bude član Predsjedništva. Hrvati npr. hoće konja i mi hoćemo da nas konj predstavlja ali mi ga izabrali, kazao je fra Mirko.

Fra Mirko kaže kako je rješenje malo iskrenosti i ljubavi prema onom drugome.

Primjer: Prije nekoliko dana sam prešao preko Rostova, tamo se traži gdje su zakopani pobijeni Hrvati iz Bugojna. Nema šansi da Bošnjaci Bugojna poput Mlače (op. Red.: ratni načelnik Bugojna) ne zna gdje su njihove kosti, kao ni ministar Cikotić. Iskreno bi bilo da kažu, braćo ili polubraćo ili amidžići Hrvati, eno gore iskopajte, odnesite kosti i sahranite ih. E tad bi ja vjerovao da ima želje da nešto gradimo, tad bi Srebrenica bila i Hrvatima sveto mjesto. Ne mogu ja samo svoje žrtve proglasiti svetima. Hajmo ih pronać sve, kazao je fra Mirko./HMS/

Napomena: Majdančić je primio Komšića nakon trećeg nametanja, u samostan u Fojnici u kojem su ubijeni dva franjevačka mu brata. Bez iti jednog upita što je on Komšić učinio glede tog procesa i je li ikada išta učinio. Potom je svjedočio u korist Dragana Vikića optuženog za ratne zločine nad Hrvatima. Hrvati mu nisu psovali mater. Samo su zaključili da je prilično bijedan čovjek.

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x