Petak, 19 srpnja, 2024

Forbes objavio listu najbogatijih poduzetnika u BiH

Must Read

Ugledni časopis ”Forbes” je u novom izdanju donio zanimljvu listu, a odnosi se na najbogatije gospodarstvenike u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Tako je prema ”Forbesu”, najbogatiji u BiH je Izudin Ahmetlić, čija je ”Hifa Group”, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila dobit u iznosu od 330,5 milijuna eura. Drugi na toj listi iz Bosne i Hercegovine jeste Senad Džambić, čiji je trgovački lanac ”Bingo” imao 258,9 milijuna eura.

Na listi najbogatijih poduzetnika u regiji, koji u novom izdanju donosi časopis Forbes, prva tri mjesta drže Hrvati Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, Branko Roglić, vlasnik distributerske kompanije Orbico i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, dok je na četvrtom mjestu biznismen iz Srbije, Miroslav Mišković.

Mišković se vratio na vrh ljestvice u Srbiji sa 463,7 milijuna eura prihoda Delta holdinga, dok je prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo 20 posto, prenio je Jutarnji list.

Iza Miškovića, drugo mjesto u Srbiji dijele Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Ðurović, suvlasnici novosadskog Autoritas Investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 milijuna eura.

Na vrhu liste najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 milijuna eura.

Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna koja je prošle godine imala 390,7 milijuna eura prihoda.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 milijuna eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 milijuna eura vrijednim dionicama.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -